Androloogiakeskuse arst Kristjan Pomm rõõmustas isadepäeva eel Tallinnas toimunud konverentsil "Meeste tervis" kuulajaid teatega, et Eesti mehel „powerit“ jätkub ja teoreetiliselt pole meie väiksel rahval põhjust väljasuremist karta.

"Me jääme sperma kvaliteedilt TOP riikide hulka ja oleme oluliselt paremate geneetiliste näitajatega kui näiteks Norra. Parim sperma on aga kindalt jaapanlastel," ütles Pomm.

Doktor Pommi sõnul on mehe seksuaaltervis tema tervise üldnäitajate määramisel väga olulisel kohal. "Mida parem on meeste sperma kvaliteet ja mida enam on spermas elujõulisi rakke, seda suurem on meeste üldine tervis ja eluiga," tõdes ta.

Kuigi looduse poolt on Eesti mehele kaasa antud geneetiliselt hea sperma kvaliteet, mis peaks pikendama ka eluiga, suudavad mehed selle teatud pahedega nagu joomine, suitsetamine ja üleliigne kehakaal tihtipeale ära rikkuda.

"Alkoholi tarvitamine on üks Eesti meeste probleem, mis põhjustab ka mitmeid haigusi. Nädalas oleks vaja vähemalt kolme alkoholivaba päeva. Sama on suitsetamisega – seegi mõjutab oluliselt meeste reproduktiivtervist," rääkis Pomm.

Seostest meeste kehakaalu ja tervise, haigustest, mis hakkavad juba noori mehi kimbutama ning milline tõbi mehe kõige sagedamini hauda viib, loe portaalist Pealinn.