ÜRGNAISE NÄOSAUN

2 spl põldosja
2 spl raudrohtu
2 l vett

Aja vesi kausis keema, lisa taimed. Istu nii, et nägu on kausi kohal ja kata pea rätikuga (nii, et rätik ulatub üle kausi serva). Võid kasutada ka inhalaatorit, sel juhul pead taimedest tegema tõmmise ja panema selle inhalaatori vastavasse anumasse. Põldosi aitab kaasa naha pindmise kihi uuenemisele ja on poore ahendava toimega. Ta annab Su väsinud nahale uut jõudu.

Põldosi on ränirikas taim. Ta on endas säilitanud ürgsed omadused ja jäänud püsima läbi aegade — kauem kui mammutid. Kui tahad kogeda selle ürgse taime väge ja enesesäilitusjõudu, siis suhtu temasse austusega ja lase tal end aidata.
Raudrohi parandab verevarustust. Veri on metafüüsiliselt seotud elujõuga. Seda auru tehes tunned, kuidas vastupidamis- ja elujõud Sinu sisse voogavad.

KARTULIPUDRUMASK
Hea jume jaoks

1 kartul
pool klaasi piima

Lõika kartul neljaks ja keeda piimas pehmeks. Tambi piimast ja kartulist ühtlane mass. Kanna näole, hoia 15 minutit ja pese leige veega maha. Kartul ja piim on mõlemad väga toitvad toiduained. Samamoodi nagu nad toidavad Su “kõhtu”, toidavad nad ka su nahka. Oled saanud oma nahale terve jume, väsimusmärgid kaovad, Sa oled nagu uuesti sündinud.

RAHUSTAV VANN

5 spl melissi
5 spl naistenõgest
5 l vett tõmmise jaoks

Pane taimed kaussi ja vala peale keev vesi. Lase tõmmata pool tundi. Vala tõmmis vannivee hulka ja naudi vanni.

Roomlased arvasid, et meliss parandab mälu. Araablased arvasid, et ta aitab hirmu ja masenduse vastu. Meliss teeb südame rõõmsaks ja teda peetakse südame sõbraks. Ta on noorendava toimega ja ajab minema mustast sapist tekkivad häirivad mõtted.
Meliss toob ja parandab und, tugevdab närve, aitab vältida depressiooni. Meliss tõkestab nakatumist viirustega. Ta on hea närvilisuse, ülepinge, vaimse läbipõlemise vastu. Meliss ei muuda uniseks, vaid rahustab meeli. Ta annab jõudu ja energiat, kaovad õudusunenäod. Taim suurendab higieritust.
Meliss on nagu peen linnapreili ja naistenõges nagu tugev maatüdruk. Nuusuta neid kahte taime vaheldumisi. Naistenõges toimib samamoodi kui meliss, kuid energeetiliselt on ta pisut “jämedakoelisem”, samal ajal kui meliss näitab “peent elegantsi”.

KARASTAVAD JÄÄKUUBIKUD
Pärast sauna on hea ergutada ja värskendada nägu jääkuubikutega

NURMENUKU JÄÄKUUBIKUD ehk Taevavõti

1 spl nurmenukuõisi
1 klaas vett

Vala keev vesi nurmenuku õitele, lase jahtuda ja kurna. Vala tõmmis jääkuubikute vormi ja aseta sügavkülmikusse. Nende jääkuubikutega on hea määrida nägu pärast sauna. Nurmenukk on rahustava ja põletikuvastase toimega.

Kui rukkilille võib nimetada tükikeseks taevast, siis nurmenukk kannab nimetust “taevavõti”. Põhjamaine legend räägib, et armastusejumalanna Freyja kaelaehteks on vikerkaar. Seal, kus vikerkaarekee maad puudutab, varisevad temalt maha kuldsed võtmed ja muutuvad kollasteks nurmenukkudeks. Teada on, et “nurmenukuvõtmed” suudavad avada inimese südame ja külvata sinna armastust. Nurmenukk kuulus druiidide kuulsa armujoogi filtra koostisse.