Ärge mängige mänge

Minge kohtamisele täpselt õigel ajal ja vabandage, kui jääte hiljaks või saabute kohale liiga vara. “Moodne hilinemine” ega üliinnukalt varane saabumine ei ole sobivad.

Ärge laske õigeaegselt saabunud kaaslasel oodata

Paar minutit viimase meigi tegemiseks on mõistetav, aga sellest pikem venitamine näitab, et te ei arvesta temaga. Pealegi võib teie kaaslane teid oodates olla sunnitud vestlema teie vanemate või toakaaslasega.

Kuulake, mida tal teile öelda on

Me oleme mõnikord nii hõivatud sellest, kuidas meil läheb ja mis mulje me jätame, et ei kuulegi, mida kaaslane teisel pool lauda ütleb. Kas te olete kunagi saabunud kohtamiselt ja äkitselt jõudnud arusaamisele, et te ei tea, kas teil oli lõbus või mitte? Ilmselt olite enesest nii haaratud, et lihtsalt ei kuulnud, mida kaaslasel öelda oli. Kui vastaspoolt kuulata, saate täpsema ettekujutuse sellest, kas te tahate temaga veel kohtama minna või mitte.

Olge aus

Kui teie kaaslane viskab nalja, mis on teie jaoks solvav, ärge naerge, isegi siis, kui te tahate tema silmis punkte teenida. Milleks lubada olukordi, milles te end ebamugavalt tunnete? Pidage meeles, et edukas suhe on võimalik vaid siis, kui te näitate end sellisena, nagu te tegelikult olete. Sellisel juhul koheldakse teid nii, nagu teie tahate — aupaklikult.

Kui tunnete, et kohtamine on läbi, siis ta seda ka on

Mõnikord võivad asjad kohtamise lõpupoole paremuse poole pöörduda, aga kui teil on juba pikka aega tunne, et oleksite parema meelega kusagil mujal, on aeg kohtamine ära lõpetada. Mida te konkreetselt ütlete, sõltub suures osas sellest, kui delikaatne te olete. Kui teete kokkusaamisele lõpu, aga avastate pärast, et tahaksite temaga veel kokku saada, siis selleks ongi välja mõeldud homne ja järgmine nädalalõpp.

Ärge laske kellelgi end lolliks teha.

Ei ole olemas valmisreegleid esimesel kohtamisel käitumiseks. Mõnele inimesele meeldib minna välja inimesega, kes paistab välja tugevam, kui ta tegelikult on. Teisele meeldib käia kohtamas inimesega, kes näitab end nõrgemana, kui ta tegelikult on. Kolmas ei lähe välja kellegi muu kui võrdse isiksusega.

Aga üks asi on kindel — olenemata sellest, kui kaua te seda kohtamist olete oodanud ja kuidas te ka ei tahaks olla pikem, saledam, targem ja rikkam … ärge iial püüdke olla see, kes te ei ole. OLGE TEIE ISE. Uus kleit ega uus soeng ei peaks varjama tegelikku teid. Kui see on nii, tõmbate enesele häda kaela. Te olete see, kes te olete. See ei pruugi alati viia ideaalse sobivuseni, aga see on parim võimalus ausa tulemuse saavutamiseks.

Delfi Naisteleht 11/29/1999