• Jätkuvalt inspireerib meigimaailma loodus oma soojade lihtsate toonidega – beežikasroosad põsed, kuldsed ja pastelsed pruunikad laud jms.
  • Puhta tonaalsuse kõrval on moes ka erkpunased huuled. Sellised huuled ei taha enda kõrvale liigset meiki, vaid veatut nahka ja lihtsalt meigitud silmi.
  • Kulmud on jätkuvalt näo raamijad, need on piisavalt puhmas ja kontrastsed, aga kindlasti korralikult hooldatud. Kui rõhuasetus on kulmudel, peab ülejäänud meik olema tagasihoidlikum.
  • Silmadele antakse kontrasti sel sügisel tugeva lainerijoonega, millega annab teha väga mängulist meiki. Jätkuvalt on moes ka suitsune silmameik.
  • Toonidest pole kusagile kadunud lilla – huulte, küünte ja lauvärvide puhul ollakse endiselt lummatud lilla erinevatest toonidest.
  • Hooaja trend soosib ebapuhast meiki, mis jätab kergelt hooletu üldmulje, nagu oleks meik öö läbi peal olnud. Huulte puhul pole rõhk ideaalsel joonel, silmadele kantud pliiats võib olla veidi laiali määrdunud jne.

Pruunid silmad

Pruunide silmadega naistel on meikimine lihtsaim, sest selle tooniga sobivad kokku kõik lauvärvid. Tumedatele silmadele kontrastiks võiks kasutada õrnu naturaalseid toone, mis annavad näole heledama varjundi ja toovad silmad seetõttu eriti hästi esile. Silmade sügavuse esiletoomiseks võib kasutada aga ka musta või pruuni silmalainerit, kuid peab silmas pidama, et lõpptulemus ei jääks liiga tume ja dramaatiline. Kui viimane on eesmärk, võib julgelt kasutada ka tumedaid lauvärve.
Eriti hästi sobivad: lilla, õrnroosa, roheline, kuldne, vaskjas, beež

Rohelised silmad

Roheliste silmade võlu toovad hästi esile roosakad, lillakad ja virsikukarva lauvärvid. Kui soovid järgida moodsat looduslähedast trendi, võib katsetada ka sooja kohvikarva tooniga. Vältima peaks aga külmi toone, nagu sinine ja hõbedane, mis jätavad plassi üldmulje. Ka teatud tüüpi roosa ei sobi rohelisega kokku.
Rohelistele silmadele ei tasu dramaatikat lisada mustade värvidega, pigem võiks efekti lisada tihendava ja pikendava ripsmetuši ja silmalaineriga.
Eriti hästi sobivad: aprikoosikarva, ploomikarva, lavendel, rohekad toonid

Sinised ja sinakashallid silmad

Siniste silmade toonivalik on lai, kuid eriti hästi toovad siniste silmade ilu välja tumedad ja soojad toonid, mis loovad silma loomuliku värviga kontrasti. Seetõttu võib julgelt vaadata pruuni värvipaleti poole, samuti ei tasu karta musta lainerit ja silmapliiatsit. Eelistada tasub oma silmadest tumedamaid rikkalikke värve. Mängulisust võib lisada roosa värviga, kuid see ei pruugi sobida igasse olukorda.
Siniste silmadega inimesed peaksid vältima siniseid toone, mis jätab igava ja liiga ühtlase üldmulje.
Eriti hästi sobivad: sügavpruun, oranž, lilla, roosa, hõbedane, kuldne, karamell, sinine