Tehnoloogia on pidevas arengus ja nii on 3D edasi arenenud virtuaalreaalsuse suunas. Selleks, et virtuaalreaalsust tajuda, tuleb endale soetada spetsiaalsed prillid. Kaup24.ee eksperdid annavad nõu, kuidas valida endale kvaliteetseid virtuaalreaalsusprille ja mida nendega peale hakata.

„Virtuaalreaalsusprillid on muutunud tavakasutajale taskukohaseks, mistõttu on ka nende populaarsus hüppeliselt tõusnud. Sul on võimalik virtuaalreaalsust kogeda ainult mõnekümne euro eest,” selgitab Kaup24.ee turundusjuht Giedrė Vilkė.

Mis on virtuaalreaalsusprillid?

Ühel hetkel istud mugavalt kodus diivanil ja teisel hetkel oled tänu virtuaalreaalsusprillidele Amazonase džunglis. Need prillid võimaldavad luua kolmemõõtmelisi kujutisi, näha neid 360-kraadise nurga alt. Prillid töötavad nutiseadme abil. Virtuaalreaalsus ehk tehistegelikkus on maailma ja objektide simulatsioon. Inimene ja virtuaalne maailm saavad üksteist vastastikuselt mõjutada. Näiteks võib objekte lähemale või kaugemale tuua, liikuda ja isegi objekte puudutada, ehitada või lõhkuda.

Selleks, et erinevate hindade ja mudelite eristamisel mitte segadusse sattuda, selgitavad Kaup24.ee eksperdid, millele tuleks virtuaalreaalsusprille valides kindlasti tähelepanu pöörata.

1. Disain

Virtuaalprillide valimisel on kõige olulisem nende kasutusmugavus. Väga oluline on siinkohal nende kaal — vali prillid, mis on valmistatud kergest, ent vastupidavast plastikust, et neid oleks mugav ka pikemat aega ees hoida.

Tähelepanu peaks pöörama ka prillide klaasile — kas see varjab ikka täielikult valguse ja prillide kasutamisel ei häiri ümbritsev maailm virtuaalreaalsuse nautimist. Samuti on tähtsad prillide kinnitused. Kõige mugavam on rihmaga lahendus, mis takistab prillide alla vajumist pea pööramisel. Prillid ei tohiks ka ees loksuda ja need võiksid olla reguleeritavad.

2. Läätsed

Odavamatel VR-prillidel on ka minimaalselt korrigeerimisnuppe, mis võimaldavad pilti fokusseerida ja liigutada. Sel viisil on mugava pildi leidmine keeruline. Kallimatel mudelitel on võimalusi objektiivi reguleerimiseks tunduvalt enam. Samuti tasub arvestada, et kvaliteetne läätsevinkel hõlmab ekspertide sõnul 150–170 kraadi.

3. Kvaliteetne pilt

Mugavusele lisaks on kvaliteetsete VR-prillide pilt tunduvalt teravam. Kuna pildiefekt on tootel ülimalt oluline, tasuks endale võimalusel valida siiski kvaliteetsemad virtuaalreaalsusprillide mudelid.

4. Funktsionaalsus

Selleks, et saada virtuaalreaalsuse kasutamisest veelgi paremat naudingut, on soovitatav soetada prillid, mida on võimalik juhtida kaugjuhtimispuldiga. Sellisel juhul on tegemist universaalpuldiga, mida saab Bluetoothi abil ühendada ükskõik millise seadmega ja mis töötab mobiili mängukonsoolina või virtuaalprillide kaugjuhtimispuldina. Arvutiga ühendades saab kaugjuhtimispulti kasutada mängimiseks või näiteks Powerpointi slaidide edasi-tagasi liigutamiseks.

5. Telefon

Eelnevalt tuleks veenduda, et su telefon sobib oma mõõtmetelt VR-prillide sisse. Virtuaalreaalsusprillidega on võimalik kasutada kõiki telefonirakendusi — mängida mänge, vaadata videosid ja filme.

Ekspertide sõnul oleneb VR-prillide hind suuresti selle kvaliteedist — mida kõrgem hind, seda parem tulemus. Enne prillide soetamist tasub nõu küsida spetsialistidelt või veidi lähemalt uurida internetiavarustest.

Mida VR-prillidega teha?

Enne kui sukeldud VR-maailma, ole valmis täiesti isemoodi kogemuseks, kus tunnetad nii iseennast kui ka sind ümbritsevat keskkonda hoopis uuel moel. Virtuaalsed tuurid on äärmiselt huvitavad — võimalik on mängida mänge, vaadata filme, kasutada erinevaid rakendusi. Virtuaalprillide abil on võimalik külastada Egiptuse püramiide, sõita Marsile ja varsti võivad need asendada ka õpikuid — VR võimaldab esitleda õppematerjali huvitaval ja kergesti vastuvõetaval viisil.

Huvi virtuaalreaalsuse vastu on üha kasvav, kuna prillid on nüüd juba täiesti taskukohase hinnaga ja kogemus, mida prillid pakuvad, on imetlusväärne.

Jaga
Kommentaarid