Kasutan juba algusest peale nibukaitset(mul olid alguses nibud praktiliselt täiesti lamedad), olen kasutanud nibudel Bebantheni, lanoliini, Multi-Mami balsamit ja kompresse, hetkel kasutan Palmersi nibukreemi ja koguaeg ka kapsalehti, kuid kõik need ainult leevendavad olukorda. Samuti on rinnad tihti kõvad, tekib piimapais. Välja pumpamisel tuleb ühest rinnast ca 90 ml piima ja teisest viimati
125 ml. Laps sööb üldiselt 2 tunni tagant, kuid teeb päeval ja öösel üe 3-4 tunnise
une ja selline rütm on meil olnud juba viimane nädal. Juurde on laps kenasti võtnud ja on muidu rõõmus ja roosa. Kuna vahepeal, sellest valust tõenäoliselt, hakkas mul piima väheks jääma, olen  viimased ca 3 nädalat joonud piima eritumist soodustavat teed, 1 tass päevas.  Mida ma saaksin veel teha, et oma olukorda kergendada? Kas peaksin näiteks teest loobuma?

VASTUS:
Saan aru, et Teil on mure valusate rindade pärast. Teinekord on valusad nibud tingitud valest imemisvõttest. Piima vähenemine on samuti tingitud sellest, et laps ei saa õieti rinda imeda.

Õige imemisvõte:

Lapse suu on avatud
Alumine huul on väljapoole kahekorra pöördunud
Lapse suu on haaranud lisaks nibule ka suure suutäie nibuvälja (pruuni
nibu osa paistab ainult natukene)
Lapse ninaots ja lõug on vastu rinda
Neelatamised on ilusti kuulda

Üks väga õpetlik video :

Lapsele võib segadust tekitada lutipudel ja ka nibukaitse — püüdke toita pudeli asemel last tassist või süstlast, harjutage vaikselt ka ilma nibukaitsmeta.

Piimapais ja liiga täis rinnad:

Aitab sagedasem imetamine- pakkuge lapsele rinda tihedamini ja kindlasti nõudmiseni, et rinnad saaks tühjendatud (kuni ta ise lõpetab) . Sooja duši all või vannis käik pakub samuti leevendust. Kui rinda tekib tükk, siis proovige erinevaid imetamise asendeid, see aitab paremini
lapsel Teid aidata.

See  kõik on täiesti normaalne, kuna rinnad alles õpivad kui palju on vaja lapse jaoks piima toota, peatselt laheneb Teie valukike rindade mure kindasti. Soovitan lisaks juurde lugeda veel mastiidist e. rinnapõletikust, millega on esimestel imetamiskuudel emad samuti teinekord kimpus.

Teest ei ole vaja kindlasti loobuda, see on ainult kasulik. Loodetavasti saite natukene enesekindlust juurde. Selles võite kindel olla, et peatselt kõik laabub.

Ilusat imetamise aega,

Eleen Michelis
imetamise nõustaja