Uue õppimine on alati suurepärane kogemus ja kaardimängud pakuvad võimalust täiendada end mitmeis asjus alates matemaatikast kuni kaotusevaluga toimetulemise oskusteni. Paljudele labasena tunduv ajaviide annab ka suurepärase võimaluse arendada uusi strateegiaid eesmärgi saavutamiseks.

Paranevad arvutamisoskused ja loogiline mõtlemine

Paljud kaardimängud hõlmavad kiiret mõtlemist ja arvutamist – oskuseid, millega enamik argielus halvasti hakkama saab, eriti kui kiire taga. Regulaarne mängimine tugevdab nende oskuste kõrval ka loogilist mõtlemist, mida ka kõige tavalisema turaka puhul ohtrasti tarvis läheb. Millised kaardid teistel peos on, milline kaart käia lauda enne, milline hiljem? Võidu nimel peab pea töötama nagu koorelahutaja.

Kasvatab kannatlikkust ja distsipliini

Marjas, sasku, tuhat – need pole kolme minuti teemad. Suvised kaardilahingud kestavad sageli tunde ja tunde, ilma et arugi saaks, kui päike juba tõuseb. Mängu sisseelamine ja vastastega osavalt laveerimine nõuavad mõtlemist-kaalumist, teabe kogumist, õige hetke ootamist ning otsuste tegemist. Kannatlikkus on neis mängudes voorus, ja kuigi see on omadus, mis paljudel meist puudub, premeeritakse nii mõneski kaardimängus just selle eest.

Õpi väärikalt kaotama

Kaotamine, eriti laste puhul, on raske. Paratamatult tuleb kaotamist elus ette ja kaardimängud aitavad sellega paremini harjuda. Inimesed, kes mängivad kaarte, kaotavad kogu aeg (jutt pole rahast), olenemata sellest, kui head nad on. See-eest õpivad nad, kuidas tulevikus toimida ja mitte samu vigu teha.

Kui ema-isa ei luba sel suvel suuremate tüdrukute ja poistega koos turakat taguda, leidub rida selliseidki kaardimänge, kus risti-poti-ruutu-ärtu sootuks puuduvad. Uno, Swish ja Set on vaid mõned neist.