VASTUS:

Küünenahad lähevad kuivaks ja hakkavad “narmendama” erinevatel põhjustel. Kõige tavalisemaks põhjuseks on meie praegune külm ilm mis teeb sinu kätele karuteene. Kätele ja küünenahkadele eriti ei meeldi järsud temperatuurivahetused. Näiteks paljakäsi väljas toimetamine ja siis sooja tuppa tulemine, seega kanna kindlasti kindaid. Ka kodukeemia kahjustab õrna küüneümbruse nahka. Seega kui oled harjunud käsitsi nõusid pesema ja kasutad tugevat kodukeemiat, pane kindlasti kummikindad kätte.

Samuti meie geenid mõjutavad meie nahka, ehk siis mõnel inimesel lihtsalt on nahk kuivem ja õrnem ja sinna ei saa midagi parata. Kindlasti ära lõika ise, või lase maniküürijal küüneümbruse nahka sellisel juhul lõigata, vaid lükka seda õrnalt tagasi. Õrna ja kuiva küünenaha lõikamine paneb selle narmendama.

Koduste vahenditega saab palju ära teha oma käte väljanägemise parandamiseks. Talvisel ajal siis kindlasti kindad kätte ja kasuta kätekreemi ja küünenahkade õli. Väga hästi aitab ka sidrun. Pressi sidrunimahl väikesesse kaussi ja pane sõrmed mõneks minutiks likku, märkad tulemust koheselt.