Raamat „Otsingud” sisaldab suuresti tema artikleid ning blogi. Tuuli on raamatusse kokku pannud kolm teemat, mis tema jaoks kõnetavad tänasel päeval ühiskonda kõige enam: eneseotsingud, armastus ja õnn.

Raamatu eesmärk on panna inimesi mõistma, kas nad elavad soovitud elu. Tuuli eneseotsingute kaudu saavad inimesed kogeda seda kergemini ja ehedamalt. Kui me tuleme mugavustsoonist välja, õpime ära ka selle, kuidas on armastada ja olla selle kõige juures õnnelik.

Avaldame koostöös Pilgrim kirjastusega Tuuli raamatust osa peatükist “Miks me ei suuda armastada?”:

Miks on armastus nii oluline? Sest ainult armastus saab päästa meie inimkonda, mis liigub suunas, mille üle meil endal puudub jõud ja võim. Meil on vaja aidata neid abituid inimesi, kes väljendavad oma emotsioone ja tundeid läbi negatiivsuse.

Mida saame mina, sina ja meie teha selleks, et ühiskond tervemaks muutuks? Armastada! Saata armastus ahelana maailma, mis päästab vägivallast ning sõjast. See on armastuseahel.
„Mis maa see on?” küsisin endalt ühel päeval, kui istusin bussis ning vaatasin seda, mis jäi minust seljataha. Vaatasin tänavatel olevaid inimesi ning mööduvaid autosid. Me sõdime, me tülitseme, me vihkame, me tulistame. Mis meiega juhtunud on ja kuhu me niimoodi edasi liigume? Kas me loome ühiskonna, kus tundeid elatakse välja tulistades ning sõdu peetakse kui igapäevaseid ja rutiinseid toimetusi? Kas sellisesse ühiskonda soovin ma luua perekonna? Kas ma suudan oma lapsi kaitsta selle vägivalla ja lagunemise sees? Kas ma saan midagi teha, et luua oma lastele parem ühiskond? Miks me ei suuda ligimest armastada?

See on minu jaoks kummaline ja selgusetu lahendita võrrand, millele ma vastust otsin. Ja ma ei väsi seda otsimast, sest see on nii oluline. Silmitsesin ühel päeval tänaval inimesi, iga inimest eraldi. Ma jõudsin mõistmiseni, et meid kõiki ühendab üks — me tahame olla armastatud ja armastada. Ei ole oluline, kas tegemist on väikese lapsega, heal järjel perega või elu hammasrataste vahele jäänud inimesega. Me kõik januneme armastuse järgi ning soovime seda ka teistele pakkuda. Miks me siis ei suuda üksteist armastada? Sisimas olen kindel, et meis kõigis on see olemas, kes ruttaks appi igale abi otsivale inimesele tänaval. Ometigi jääb üks väike samm tegemata — abi ja armastuse pakkumine. Meie sees on miski, mis takistab meid.

Mis see on ja miks see meis elab?

Tuuli usub, et raamat sobib nagu kirss tordile meie tänapäeva ühiskonda, kus inimesed tahavad oma elu muuta, kuid julgusest ja oskustest jääb puudu. Kui ka sina oled üks nendest inimestest, siis loodetavasti tänu sellele raamatule leiad sa, mida oled otsinud.

Tuuli: “Ei ole võimatuid unistusi, on vaid piiratud mõtlemine. Kui sa midagi väga tahad, siis lihtsalt võta see ja ole õnnelik! Armasta ja ole armastatud.”