Kuid mitte kõik ei anna kohvijoomisele nii ranget hinnangut. Ameerika Ühendriikide toitumisspetsialist Kerri-Ann Jennings nimetab järgnevalt põhjused, miks mitte kohvist loobuda.

1. Kohv kaitseb südant
Teaduslikud uuringud on näidanud, et kohvijoojatel, kes tarbivad päevas 1-3 tassi kohvi, on palju väiksem insuldirisk. Miks? Üks tass musta kohvi sisaldab rohkem antioksüdante kui mustikad. Antioksüdandid kaitsevad inimorganismi vabade radikaalide eest, mis mängivad olulist rolli krooniliste haiguste tekkimisel ja arenemisel. Lisaks sisaldab kohv palju tähtsaid vitamiine ja mineraale, mida Su keha vajab.

2. Roheline kohv aitab lahti saada mitmest üleliigsest kilost
Roheline kohv stimuleerib ainevahetust, mistõttu võib kohv muuta Sinu kehajooned veelgi kaunimaks. Seda loomulikult teatud tingimustel. Eelkõige on vaja muuta oma toitumist – loobuma maiustustest, mis sobivad muidugi ideaalselt kohvi kõrvale nautimiseks. Teiseks tuleks rohkem tähelepanu pöörata füüsilisele aktiivsusele. Äärmiselt tõhusad on näiteks kiire käimine, ujumine, jalgrattasport, kõikvõimalikud rühmatreeningud ja muu aktiivne tegevus.

3. Kohv stimuleerib ajutegevust
Uuringud on näidanud, et regulaarne kohvi tarbimine võib aidata vähendada Parkinsoni, Alzheimeri ja dementsuse riski. Lisaks aitavad kohvis leiduvad antioksüdandid kaasa meie paremale keskendumisvõimele, tõstavad tuju ning annavad energiat. Seetõttu ei tasu imestada, miks mõned inimesed ei suuda hommikuid ilma hõrgu kohvita ettegi kujutada.

Mõistlikus koguses kohvi tarbimine aitab seljatada peavalu, on hea küünte ja juuste tervisele, vähendab vähiriski ning aitab võidelda depressiooniga. Muidugi tuleks meeles pidada, et liigne kohvi joomine või liigse suhkru või soolaga kohvi tarbimine ei ole kuidagi tervisele kasulik. Kuid liialdamine ei ole iialgi tervislik.

Jaga
Kommentaarid