Inglismaal tehtud uuringu kohaselt omavad briti mehed elu jooksul ligi kaks korda rohkem teksapükse kui nende naised, vastavalt 102 ja 58 paari, kirjutab Femalefirst.

Küll aga selgus lisaks tõsiasi, et kuigi meestel on elu jooksul üle 100 paari teksaseid, pesevad nad parasjagu kasutusel olevat paari keskmiselt korra kuus ja kannavad neid pesukordade vahel umbes 15 korda.
Naistel seevastu on küll tunduvalt vähem teksapaare, kuid pestakse neid iga kahe nädala tagant ehk pärast kuuendat kasutuskorda ning pükse kantakse umbes viis aastat.

Ilmselt võib aga ka Eesti naiste jaoks tuntud varsti-võtan-end-käsile-mõtte arvele kirjutada asjaolu, et lemmikpaar teksaseid võib kapis püsida kuni kümme aastat ja seda hoolimata asjaolust, et neid enam ei kanta.

Oma osa võib muidugi mängida kokkuhoiunipp, kuna mehed tunduvad ka kulutavat teksadele märgatavalt rohkem. Kui mõni naine tõesti suudab end aeg-ajalt aastatetagustesse pükstesse pressida, on ta juba kõvasti võitnud, kuna väidetavalt kulutavad vähemalt briti mehed oma lemmikpüksetele pea kolm korda rohkem raha.

79 protsenti küsitluses osalenud inglastest tunnistas, et kaotab pea, kui kapis pole vähemalt ühte korralikku paari teksaseid.

Kas teadsid, et:

  • 1885. aastal võis endale teksapaari soetada umbes 1,5 dollari eest.
  • Algselt (kuni 1960-ndateni) käisid lukk ja nööbid ees vaid meeste pükstel, naistel oli kinnitus parema külje peal.
  • 2004. aastal kulutasid näiteks ameeriklased teksade peale enam kui 14 miljardit dollarit.
  • Sinise teksariide värvimiseks kasutatakse tavaliselt looduslikku indigot, mida läheb aastas umbes 20 miljonit tonni. Üks teksapaar vajab vajab vaid paari grammi.
  • Siiani ei ole täpselt teada, kust tuli eesti keelde sõna „teksa“, kuid arvatavasti on see pärit USA teksafirma “Texas” nimest.