Kuigi ka tüdrukud on vahel agarad üleaisa lööma, on siiski enamjaolt mehed need, kel just suviti mitu rauda korraga tules, sest nad on üldiselt truudusetumad kui naised, räägib raamatu ”Love in 90 Days” autor, New Yorgi psühholoog Diana Kirschner.

Loomulikult ei taha me väita, et hiljemalt jaanipäevaks on kallim sulle juba väiksed sarvemuksud teinud. Küll aga on mõistlik see kirjutis siiski läbi lugeda, et teada saada, miks selline asi võib juhtuda. Anname sulle ka nõu, kuidas ära tunda, kas on üldse põhjust teda ringiluusimises kahtlustada.

Miks mehed suvel korraga mitut mängu mängivad

Kas mäletad veel seda, kui olid laps ja suvi tähendas kooliorjuse puudumist, vabadust ja piiritut lusti? Sama kehtib ka täiskasvanute puhul — meil on tunne, et suvel tavareeglid enam ei kehti.

“Mõned mehed tõlgendavad seda nii, et kui suvesoojus su endasse mähib, on okei ka kõrvalhüppeid teha,” selgitab evolutsioonipsühholoog Daniel Kruger Michigani Ülikoolist. “Nad mõtlevad, et see on ju vaid kerge suveflirt, nagu neil oleks normaalne paarikäitumine ajutiselt pausirežiimile pandud.”

Just selline mõttekäik paneb inimesi suve seiklustega seostama. “Nüüd on käes aeg uusi asju proovida ja iga uudne kogemus suurendab sinu organismis dopamiini hulka, mis käivitab testosterooni vallandumise — need mõlemad kemikaalid on seotud energia, üleva meeleolu ja seksiga,” selgitab raamatu ”Why We Love” autor Helen Fisher. Tõlgime: mehed võivad nimme otsida seksuaalselt pingestatud situatsioone ja annavad ahvatlustele ka kergemini järele.

Inimesed on suviti palju sotsiaalsemad. Sume suvi teeb meid õnnelikumaks ja seltskondlikumaks ning sunnib rohkem üritustel osalema — näiteks aiapeod, õhtusöögid terrassidel ja karjakaupa rannas käimine. “Kui koos on palju sõbralikus ja flirtivas tujus inimesi, siis on kohal ka rohkem naisi, kellega tutvust sobitada, ja seega on meestel suurem võimalus ka truudust murda,” ütleb Kruger.

Ja ärgem unustagem olulist fakti: mida kõrgem temperatuur, seda vähem riideid. Kuna mehed erutuvad kergesti naise katmata ihu nähes, mida päikesekleidid, napid topid ja lühikesed püksid ohtralt nii tänavatel kui ka kontorites paljastavad, on nad pidevalt kõrgendatud erutusseisundis. Selle tagajärjel on neil võimaluse tekkides ka kergem kiusatustele alla anda.

Märgid, et ta võib su usaldust kuritarvitada

Vaata, kas ta kutsub sind oma firma suvepäevadele või piknikule, kui tema kolleegid sinna koos partneritega lähevad. “Kui ta seda ei tee, võib see vihjata sellele, et ta ei taha, et ta kolleegid sinu olemasolust teada saaksid — nii saab ta teistega flirtida,” ütleb Kirschner.

Kuigi meeste puhul on täiesti tavaline, et nad sinu juuresolekul vilksamisi teisi naisi takseerivad, on siiski kergelt kahtlane, kui sinu mees seda kauem kui põgusa hetke teeb. See on märk sellest, et talle ei lähe eriti korda üksnes sinule pühendumine ja ta on avatud kõiksugu vallatustele.
Sama tähendusega on see, kui mees teatab, et tahab oma suvepuhkuse ajal koos sõpradega reisima minna ja sinuga koosolemise aega nagu üle ei jäägi. Võib-olla soovib ta tõesti koos sõpradega vaid puhata, aga tal võib meeles mõlkuda ka kaval mõte kodulinnast eemal möllata — seal on ju vähem tõenäoline vahele jääda.

Ja pane tähele ka seda, kui ta äkitselt oluliselt rohkem oma välimuse eest hoolitseb. Kui mees hakkab meeleheitlikult oma seljakarvu vahatama või jõusaalis hantlitega rassima, võib ta eesmärk olla teistele naistele meeldimine.

Kui mõnd neist märkidest oma mehe juures tähele paned, on parem temalt otse küsida, kas kõik on ikka korras ja kas ta on sinuga õnnelik. Seda, et ta kõik oma patud üles tunnistaks, oleks ilmne liialdus oodata, aga nii saab ta vähemalt võimaluse välja öelda, kui ta on viimasel ajal veidi rahutu või tüdinud.

Mida teha, et mees oleks sulle lojaalne

Päris petukindel pole maailmas ükski suhe, aga sa saad vähemalt tema ringivaatamise võimalusi vähendada. Üks moodus on võimalikult palju vaid teile kahele mõeldud suveseiklusi planeerida, nagu pärastlõunane vallatu suplus järves või privaatne happy hour su korteri rõdul. “Kui veedate palju aega kahekesi, ei ole tal mahti teistele naistele silma visata,” selgitab raamatu ”When Good People Have Affairs” autor Mira Kirshenbaum.

Ja muidugi tuleb teie seksisuhtes kuuma temperatuuri üleval hoida. Õnneks pakub suvi palju võimalusi, kuidas sel alal loomingulisust üles näidata. Näiteks kutsu ta endaga jalgrattamatkale ja kui olete jõudnud inimtühja paika, tehke seda kas või teeäärses metsasalus. Või eksperimenteerige rannas olles veealuste salavõtetega. “Kui suudad talle piisavalt erutavat vaheldust pakkuda, on ta igati rahuldatud (ja sina ka!) ning tal pole millestki puudus, mida teised naised talle lahkelt pakkuda võiksid,” ütleb Kirshenbaum.

Lõppude lõpuks saab ikkagi otsustavaks see, kas ta on sinust piisavalt sisse võetud. Kui on, siis suudab ta kõigile suvekiusatustele vastu panna. Kui ta seda aga ei suuda ja ta eksimused ilmsiks tulevad, peaksid ilmselt kaaluma suhte lõpetamist.