Jalad valutavad tavaliselt õhtuti, valu on hulkuv ja selline lainetena tulev ja väga valus ja mõne aja pärast mööduv, siis jälle naasev. Säärtes mullitab ja krambitab, sellepärast söön iga päev toidulisandina magneesiumit, see leevendab, muidu oli ka selline tunne, et lihased on täielikult jäigastunud. Mõni aeg olid valud sellised, nagu keegi oleks trelliga puurinud põlve, jalakanda, laba. Ühesõnaga valud on erinevad ja muutuvad. Valutavad ka varbad ja sõrmed, käed kuni küünarnukkideni. Sel kevadel on asi viletsamaks läinud, sest valud on nüüd kimbutamas ka päevasel ajal.

VASTUS:

Tegemist võib olla suure tõenäosusega neuroloogilise probleemiga. Vajalik oleks teha kõigepealt röntgenipildid kaela- ja ristluu piirkonnast ja vajadusel ka kompuutermagnettomograafia. Lihasrakud vajavad oma tööks ka kaltsiumit, mitte ainult magneesiumi. Kaltsium imendub aga ainult D-vitamiiniga koos. Apteegis on olemas ka sellised närimistabletid, kus on 800mg kaltsiumit, 300mg magneesiumit ja D-vitamiini. Uurima peaks ka kindlasti suhkruhaiguse osas — glükaliseeritud hemoglobiin verest. Ärge lükake visiiti neuroloogi juurde edasi!
Qvalitases võtab vastu teisipäeviti kogemustega neuroloog dr. Kaljula. Kaasa tuleks võtta eelnevate uuringute vastused. Registreerida saab interneti teel või tel 6051500.

Toomas Põld
Arstikeskus Qvalitas