Ukse vastupidavus

Välisust valides võib siin-seal kuulda kõlamas arvamusi justkui ei oleks puidust uks nii usaldusväärne ja tugev kui metalluksed. Tegelikult ei ole see päris tõsi. Kvaliteetsest puidust uksed on äärmiselt tugevad ja vastupidavad, peale selle peab hästi valitud puidust uks suurepäraselt keskkonnamõjudele vastu. Ainsaks puidust uste miinuseks on nende hooldamine. Kuid hoolitsedes puitukse eest õigesti, ei ole vaja ka selle eluea pikkuse pärast põhjust muretseda. Samas ei vaja metallukse eest hoolitsemine harilikult erilist hoolt ja vaeva.

Kvaliteet ennekõike

Välisuksed kaitsevad meid õues valitsevate temperatuurimuutuste eest, kuid alati ei piisa pelgalt välisuksest, et muuta kodu hubaseks ja turvaliseks. Selleks, et hoida kodu soojana ning kaitsta seda väljastpoolt tuleva müra eest, tuleks endale soetada spetsiaalne välisuks. Kindlasti tasuks omale koju kutsuda ka meistrimees, kes mõõdab ära ukseava, sel moel on võimalik tellida täpselt endale sobilike mõõtmetega uks. Korraliku ukse juurde kuuluvad mõistagi ka lukk, käepide ning uksehinged. Ka nende valikul tuleks panustada eelkõige kvaliteedile. Veel on ukse valimisel oluline veenduda, et välisuks oleks niiskuse- ja tulekindel.

Ukse välimus

Vahel armastavad inimesed äärmiselt pilkupüüdvaid uksi. Siiski võiks ukse stiil sobida ka maja üldpildiga. Kuidas valida aga ukse värvi? Uks võiks olla katusega ühes toonis või sobituda seinte värviga. See loob majale kauni ja harmoonilise välimuse ning sel moel on hoone tervikpilt maitsekas ning elegantne.

Paigaldus

Ukse paigaldamiseks võiks kutsuda endale appi oma ala asjatundjad. Uksetootjad hoiatavad, et välisuks tuleks paigaldada äärmiselt vastutustundlikult ning kindlasti tuleks veenduda, et ukseleng ja -lävi on korralikult valitud ning paigaldatud, vältimaks edasisi ebameeldivusi.

Jaga
Kommentaarid