Disain
Oluline on jälgida, et tähelepanu koonduks kleidil positiivsele ja pilk oleks eemal negatiivsest — laiadest puusadest või laiast vöökohast. Ideaalne on A-lõige, kus vöökoht on kõrgemal, ulatudes rinna alla. Tähelepanu võib keskkohast ära tõmmata ka kaeluse juures või rinnal paikneva aksessuaariga.

Kangas
Liiga siidine ja langev kangas ei mõju hästi, sest toob just kõik kumerused ja voldikesed ilusti esile. Vältida tuleks elastaani sisaldavaid kangaid. Hästi sobivad puuvillane ja linane.

Värv
Tumedamad toonid allpool teevad saledamaks. Leia endale kahevärviline kleit, mille alumine osa on tume, ülemine aga heledam. Sobivad toonid on purpur ja türkiis.

Muster
Ilma mustrita kleit ei sobi kurvikamale kehale just kõige paremini, sest taas tõstab kõik “vead” esile. Suured lillelised mustrid on ideaalsed suurema keha puhul — silm koondub mustrile, mitte kehakumerustele.

Pikkus
Suvekleite on saadaval igas pikkuses, küll aga võiks täidlasem naine teha otsuse lühema seeliku-kleidi kasuks, sest säärejooksu paljastades tunduvad jalad pikemad ja kogu siluett samuti seeläbi pikem.

Allikas: ehow.com