Iga päev lokkide tegemine lokitangidega aga on aeganõudev ning kahjustab juukseid palju. Tean, et keemiliste lokkide tegemine kahjustab samuti, kuid olen lugenud et tänapäeval on see leebemaks läinud ja vastavaid juuksehooldusvahendeid kasutades püsivad juuksed siiski ilusad. Samuti olen lugenud, et keemilised lokid sobivad hästi peadligi hoidvatele juustele ja võivad aidata ka selle vastu, et juuksed kiiresti rasuseks lähevad.

Mind huvitab, et kui hullult need keemilised ikkagi juukseid kahjustavad ja kas õhukestele värvitud juustele neid tasub teha. Samuti tahaks teada, et kas vastab tõele, et kui keemilised lokid teha, siis peab iga hommik mingit vahtu pähe panema et lokid välja tuleksid? Tean, et on veel igasugu lokirulle ja asju, et lokke teha, aga kõik teised lokkide tegemise variandid peale keemiliste lokkide eeldavad palju juukselaki kasutamist, et lokid püsiks ja siis pean jälle iga päev juukseid pesema, mis ka juustele hea pole ning samuti olen kuulnud ka, et juukselakkides sisaldub ühendeid, mis võivad vähiteket soodustada. Enamus naisi unistab pikkadest paksudest kohevatest juustest, kuid vähestele on sellised juuksed looduse poolt antud ja peame ise mõtlema kuidas saada soovitud juukseid. Mina tahaks väga lokke. Millised lokid on kõige juuksesõbralikumad?

VASTUS:

Keemilised lokid rikuvad juukseid ka tänapäeval. Tumedaks värvitud juustel rikub kindlasti vähem, heledaks värvitud juustel võivad juuksed halvemal juhul ka ära murduda. Keemilise loki käigus muudetakse juuksestruktuuri põhjalikult ning see on 100% keemiline protsess.
Igapäevane juuksepesu kvaliteetsete toodetega, mis ongi mõeldud igapäevaseks pesuks, ei kahjusta juukseid. Samuti aeg-ajalt tangidega lokkide tegemine ei kahjusta juukseid nii palju kui keemiline lokk.

Tänapäeva juukselakke on samuti väga erinevaid ja väga erinevate koostisosadega, kindlasti leiad omale sobiva.

Kui keemiline lokk tehtud, siis ei piisa lihtsalt vahu pähe panekust pärast pesu. Selleks, et saada kohevad lokid, keeratakse pärast pesu veel rullid pähe ja nii iga kord. Keemiline lokk on juuksele n-ö aluspõhi, et rullisoeng jääks püsivam.

Rasu vastu aitab keemiline lokk tõesti, sest see kuivatab juukseid ja kogu rasu mis peanahast tuleb, imendub kuiva juuksesse. Kuid siinkohal tasub mõelda hoopis oma eluviiside ja toitumise peale, sest liigne rasueritus võib olla tingitud näiteks ealistest iseärasustest, vürtsikatest toitudest, suitsetamisest, aktiivsest ja sportlikust eluviisist.
Kui ei ole looduse poolt pakse juukseid antud, siis tuleb valida omale lühem soeng, sest lühemad juuksed on kergemad ja hoiavad kohevamalt. Alati tasub minna juuksurisse ja rääkida juuksurile oma murest ning koos just sinule sobiv lahendus välja mõelda.

Kõige juuksesõbralikumad lokid saab nii, kui kergelt niisked juuksed keerata pealaele krunni ning oodata, kuni juuksed kuivad on, siis lasta krunn lahti, pihustada natuke lakki ning tekibki kerge laine ja kohevus.

Sheila Kahr
juuksur-stilist
ilusalong JEM