Õnneks ei ole ma ei suitsetaja ega hooli alkoholist. Seega loobuda tuleb ainult tahkest toidust. Meikida mulle end eriti ei meeldi, ainukesed kosmeetikumid, mida kasutan on kreemid ja parfüüm. Kreemid vahetan välja looduslikest koostisosadest valmistatud kehaõliga ning parfüümi asendab veega lahjendatud eeterliku õli-spray. Mõlemad leidsin öko-poest. Koorijad ja maskid valmistan ise. Kuid sellised põhjalikumad iluprotseduurid võtan ette alles nädalavahetusel.

Tänane „toidusedel“ oli üsna lihtne. Hommikul ärgates jõin ära klaasi leiget vett, millesse oli lisatud 1 tl glaubrisoola, mis tühjendab sooled. Kuna see on väga kibeda ja ebameeldiva maitsega, siis oli mul eelnevast kogemusest kõrval ka tass sooja piparmünditeega. Piparmünt on oma koduaias kasvatatud ja seega täiesti puhas kaup.
HOIATUS!
Blogi autor Riin on täiesti teadlik eesseisvatest raskustest ja võimalikest riskidest. Riin on läbinud täieliku arstikontrolli ja on jätkuvalt arsti järelvalve all. Naistekas on siinkohal vaid ja ainult kajastaja rollis.

Lugejatele paneme südamele: ära seda kodus järele teha proovi! See võib kahjustada sinu tervist ja muutuda eluohtlikuks.

ALAEALISTELE on kõik sellised katsetused ERITI RANGELT KEELATUD!

Lõunaks „sõin“ kausitäie puhast puljongit. Kuna öko-puljongid ei ole soolased ega eriti tugeva maitsega, siis lisasin puljongi sisse veidi juurviljamahla, mis annab leemele parema meki. Ka see nipp on mul eelmisest paastumisest tallele pandud. Nüüd istun ja kirjutan oma tänast sissekannet ja naudin aeglaste lonksude kaupa värsket pirnimahla. Maitseb võrratult!

Loomulikult kuulub kolme „söögikorra“ vahele ka rohkelt teed ja vett. Usun, et jõin ära ca 4 liitrit vett ja 1-1,5 liitrit teed. Nagu arvata võib, siis möödus suur osa päevast WC-ust kulutades. Öeldakse, et uriin peab olema paastumise ajal läbipaistev ja kui see seda ei ole, siis juuakse liiga vähe. Mina sain oma ülesandega hakkama ja pesin vedelikega oma organismi korralikult läbi. Samuti sain oma sooled puhtaks. Ca kella 12 paiku olin täielikult tühi kõigest tahkest.

Meeleolu ja enesetunne on endisest super. Mingeid kaebuseid peavalu või muu valu näol ei esinenud. Kõht tühjaks ei läinud ning söögile ei olnud aega mõtelda. Mingeid erilisi muudatusi ei ole veel jõudnud tekkima hakata, kuid need tulevad paari päeva pärast.
Huvitav on aga see, et tänane päev tundus mööduvat palju kiiremini kui tavaliselt. Ehk oli asi sellest, et kulutasin tavalisest rohkem aega kempsu vahet jooksmisele või oli see lihtsalt elava ettekujutuse vili.

Täna hommikul otsustasin end ka üle väga pika aja esimest korda kaaluda. Kaalunumber oli tunduvalt suurem, kui ma olin esialgu arvanud, kuid eks ole ju talv koos jõulusöömaaegadega vahetult selja taga. Kaal näitas hommikul ärgates numbreid: 66,1.

Lugesin kommentaare, mis võrdlesid paastumist crash-dieetidega. Lühiajalise kiire dieedi puhul hävib rasvarakkudesse kogunenud rasv, kuid rakud ise jäävad püsima. Pikaajalise dieedi puhul kaovad ka rakuseinad. Seega on kiirdieetidele omane kiire kaalukasv kohe peale dieedi pidamist. Juhul, kui aga rakuseinad on hävinud, siis võtab uute rasvarakkude tekkimine kauem aega. Aga veelkord kordamiseks, et paastumine ei ole mitte crash-dieet ega näljutamine, vaid suurem ja pikem puhastusprotsess nii vaimselt kui füüsiliselt.

Nii mõnigi kommenteerija mainis ära ka selle, et paastumine ise on kerge, aga raske on pöörduda tagasi igapäeva ellu. Olen sellega nõus. Selleks etapiks, mis kestab pool paastutud ajast, on mul aga olemas väga põhjalik toitumisplaan ning ka sellest perioodist, mil tutvun näritava toiduga, saab kindlasti ka lugeda.

Siinkohal lõpetan tänase sissekande ning lähen duši alla, et siis peale seda end rahulikult sisse õlitada ja magama sättida. Enne uinumist joon kindlasti tassi kummeliteed ja nii see mõnus uni tulebki.