Kes on Ene ja Lennart — sellest loe lähemalt nende oma rubriigist. Usume, et ajapikku saavad nad meile üpris tuttavaks — vaat’ et pereliikmekski, sest oma edusammudest ja loomulikult ka tagasilöökidest annavad nad teada Delfi blogis päevikut pidades.

Ja — nagu öeldud — pole nad mitte üksi kaalulangetamise raskele ja okkalisele teele lähetatud, oh ei! Jõu ja nõuga aitavad neid lisaks Delfi Naistelehele ka spordiarst, treenerid, toitumisnõustaja ja mitmed teised oma ala asjatundjad. Usume, et nende poolt antud soovitustest on kasu kõigile, kelle eesmärgiks on saavutada paremat vormi tervislikke eluviise järgides.

Mis TALJE veel on?

Talje on:

Tervis

Tervisest algab kõik. “Olgu kuhi kulda vai mägi hõbedat, kui tervist ei ole, ei massa kõik midagi.” /Eesti vanasõna/

Aktiivne elu

Tugev tervis tagab aktiivsema elu, nii tööl, kodus kui vabal ajal.

Liikumine

Liikumine on lihtne, kuid ununeb sama lihtsalt. Proovime meelde tuletada, miks on liikumine vajalik meile kõigile ning kuidas oleks lihtsam alustada, kui oled end pikemaks tuppa sohvale unustanud.

Järjepidevus

Järjepidevus on see, milleta nii mõnedki suurejoonelised plaanid mühinal liiva jooksevad. Eriti kehtib see kaalujälgimisel, treenimisel ja tervisliku toitumise nõuannete järgimisel. Algus võib olla hea, kuid enamasti kipub juba mõne nädalaga jõud ja ind raugema. Sestap — rohkem järjepidevust ja püsivust! Kuidas vaimu kangena hoida, ka sellest teeme edaspidi juttu.

Elurõõm

Elurõõm on RÕÕM: rõõm pisiasjadest, rõõm kõigest, mida teed. Ka kaalust mahavõtmine ei tohiks olla piinav ja masendav protseduur, vaid innustav ja põnev tegevus. Iga kadunud gramm, iga läbitud kilomeeter jooksurajal või ratta seljas peaks meile eelkõige rõõmu valmistama, sest — kas teadsite, et treenimisel vallanduvad meie kehas õnnehormoonid endorfiinid. Kuidas selle õnneni jõuda, sellest räägime samuti.