Saabuva, 2010. aasta kevad-suvise kingamoe läbivaks noodiks tegumoe osas on platvormtald ning materjali osas sametine nubuk. Seda nii kingade kui saabaste puhul, nii „kiirmoele“ orienteeritud über-trendikatel jalanõudel kui ka vaoshoitumatel, kallitel kaubamärkidel.

Platvormtallal on lubatud kõik variatsioonid — alates üsna tagasihoidlike ja isegi pealisnaha varju peidetud mudelitega, lõpetades väga rohmakate ja kõrgete, tõsiste Dominatrix-taldadega.

Toonidest on eelistatud kõik pastelsed ja looduslähedased toonid, eelkõige puidu toonid — alates sügavast tumepruunist, lõpetades elevandiluu erinevate variatsioonidega. Kuid peaaegu iga tootja kollektsioon täiendab natuurilähedast valikut tugevate värvilaikudega. Soositumad on sinise värvi erinevad variatsioonid ja toonid (tume meresinine, indigo, türkiis) ning kärtsroheline. Samuti armastatakse endiselt ka möödunud suvel ilma teinud laimi- või oliivirohelist ning erkkollast ja lillat värvi.

Väga tugevalt on pildis ka „maod“, nii ehtsad kui ka imiteeritud. Ussimustreid kasutatakse nii iseseisvalt kui ka aktsendi lisamiseks kõikvõimalikes erinevates toonides. Näiteks lisatakse nubukkingale iseloomu püütonimustrilise platvormtalla abil või ilmestatakse ülipopulaarseid suvesaapaid ussimustriliste detailidega.

Kiirmoe tarbijate jaoks on lisaks eelnevale loetelule märksõnadeks veel lakknahk kombineerituna kangastatud kummiga ning jätkuvalt on trendikad rihmadepõimikuga gladiaatorisandaalid.

Kokkuvõtvalt saab väita, et kevad-suvine kingahooaeg 2010 tõotab tulla selline, nagu enamik uusi moehooaegasid: parim uus on ammuunustatud vana.

Võetud on retro-stiilis 60-70-ndate platvormtald ning muudetud see tänapäevaseks. Erilisust lisavad värvigammad ning materjalivalikud ning julged katsetused kõikvõimalike detailidega, näiteks kunstpärlite ja –kalliskividega, metalli, korgi, puidu, kanga ja sulgedega. Kingakaubamaja igatahes ootab juba pikisilmi uue hooaja kauba saabumist. Loodame, et kõik teised kingagurmaanid koos meiega!Mis on MICAM?