Moodi ja taaskasutust propageeriva ReUse Republic projektis on loojateks ühtekokku 15 noort disainerit ja moeasjatundjat eesotsas Kadri Bussovi, Mari Martini, Kirill Safonovi ja Britt Samsoniga. Projekti raames kujundatakse ümber enam kui 20 moebrändi esemed alates Bastionist, Montonist ja Re-reservedist kuni Helly Hanseni ja Salamandrini kollektsioonideni.

Müüki tuli unikaalne disainerlooming (kokku 500 eset), mille aluseks võeti olemasolevad tarbimata jäänud uued rõivad. Nii sündis keskkonnasõbralik toode, mille valmistamiseks kasutati väga vähe loodusressursse ning mille hind ulatus maksimaalselt 600kroonini.

ReUse Republic projekti eestvedaja moekunstnik Mari Martini sõnul kohendavad disainerid lõikeid, lisavad detaile, kombineerivad materjale ning loovad igast eksemplarist unikaalse eseme. „Disainerid on tööd teinud juba kuu aega ning viimased esemed valmivad kohapeal,“ lisas Martin.

Martini sõnul on uuskasutus hetkel üle maailma väga aktuaalne teema. „Ühest küljest viitab see uudne mõtlemine ökonoomsusele ning keskkonnasõbralikkusele, teisest küljest on see aga kõige kuumem hipcool trend moemekadest, mille kuulsamateks esindajateks on näiteks Eva Longoria, Gwen Stefani ja Sting,“ ütles Martin.

Oma väärtustelt on uuskasutuse suurimaks ikooniks Inglismaa kuninganna Elisabeth II. Eestis on ReUse Republicu muusa imekaunis superkokk Anni Arro.