Aeg, mis on kulutatud näitamaks oma armastatule sinu tunnete sügavust, võib teha suhtega imesid. Eriti võiksid seda aega kasutada need, kel tavalistel argipäevadel oma tunnete näitamiseks vähe aega ja energiat jääb. Ja kui kujutada veel ette, kui üllatunud on tema või temake, kui alustad valentinipäeva tähistamisega juba terve nädala enne?

Toimetus hoiatab: Järgnevate nõuannete järgmimise puhul ei kanna toimetus vastutust tagajärgede eest.

Et valentinipäev õnnestuks ja sellega kaasnevad tähelepanuavaldused oleksid ehtsad, vii ennast aegsasti vastavasse meeleollu. Ole põnevil ja ootusärevuses ning lase ka teisel sellest aru saada. Siinkohal tasub meelde tuletada igivana ütlust : ?Ainus asi mis nakatab haigutamisest rohkem, on naeratus?.

Suurepärane viis luua romantiline atmosfäär ning panna õhk särisema, on jätta mõõdukaid armuavaldusi märkmepaberile. Südamest tulnud sentimentaalsus tähendab sageli palju rohkem kui kallis kink.

Niisis, 6 päeva on valentinipäevani aega ja sina tahad oma armastatule teada anda, kui palju tema sulle tähendab. Alusta lihtsatest asjadest:

· Osta lihtne sõbrapäeva märkmeblokk (müügil enamustes kirjatarvete kauplustes, tihti ka ajalehekioskites). Võta sealt igal hommikul või siis juba õhtul 1 märkmepaber ja kirjuta sinna mõni armas sõnum, või koguni armastusluuletus ja peida see kohta, kuhu sa tead oma kallimat kindlasti vaatavat.
· Sõnumid märkmetel olgu lühikesed, kuid armsad.
· Kui maailmas on midagi paremat, kui olla armastatud, siis on see armastada ise.
· Minu armastus on justkui aeg, kui sa annad sellele kasvõi ühe võimaluse, kestab see igavesti.
· Mitte armastus ei tee mind õnnelikuks, vaid armastus SINU vastu teeb mind õnnelikuks.
· Armastus on on side, mis liidab kaks südant.
· Maailm tundub õige just siis, kui oled (olen) su käte vahel.
· Iga hetk veeta sinuga, on justkui iga minu unistus saaks teoks.
· Käsikäes ja üksteist armastades tähistagem rõõmu teineteise leidmisest.
· Kui tegemist on kauge vahemaaga piiratud suhtega, on kõige otstarbekam saata kaarte. Nii et esimene jõuab kohale seitse päeva enne valentinipäeva ja igal järgneval päeval üks. E-maili vahendusel muutub asi veelgi lihtsamaks, nii saad üllatada oma valentini kõigil seitsmel päeval virtuaalse postkaartiga.

· Jäta nädala jooksul iga hommiku- või õhtusöögi kõrvale mõni südamekujuline shokolaadikomm, vihjamaks lähenevale päevale.

· Kingi oma kallimale roose. Nädal enne valentinipäeva 7 õit, siis 6, 5, jne kuni 1 õieni välja enne suurpäeva õhtut, kuhu võid lisada ka vihje, mida on tal järgmiselt päevalt oodata.

· Kogu teie pildialbumist 7 ühist fotot, millega seonduvad teie ühised mälestused. Aseta igal päeval üks neist märgatavale kohale ja lisa juurde kirjake, kus lühidalt öeldud, miks ja mida see hetk sinu jaoks tähendas.
Kui võtad vaevaks luua eriline hetk, on see midagi, mis jääb kestma väga kauaks. Valentininädala jooksul on sul võimalus luua neid hetki rohkemgi kui üks, mis teeb selle veelgi meeldejäävamaks.

Anna oma armsamale iga päev üks ?Armastuse kupong?, mille realiseerimise tähtaeg algab valentinipäeva, ehk 14. veebruari südaööl ja lõpeb järgmise aasta valentinipäeva südaööl. See, kui pika aja jooksul teine sinu kingitud kupongid ära kasutab, jäta juba tema otsustada.

Mõned näited kupongide valmistamiseks:

· Võimaldab sulle öö minuga, mida sa iial ei unusta.
· Võimaldab sulle õhtu küünlavalges, shampanja ja massazhiga.
· Võimaldab sulle terve tunni segamatut aega vestluseks minuga.
· Võimaldab sulle hommikusöögi voodisse.
· Võimaldab sulle tõeliselt romantilise õhtu koos minuga, shampanja, hea film, tants jne.
· Võimaldab sul saada teada minu kirgedest, minu kõige salajasematest soovidest.
· Võimaldab sulle fantastilise seksi, saad kõike mida vaid soovid.
· Võimaldab sulle kodus valmistatud romantilise õhtusöögi ja hulgaliselt suudlusi.
Ja nii ikka edasi, ole loov ja mõtle välja 7 kupongi, mida ise hea meelega hiljem ellu viid. Kupongile võid märkida ka tingimused, mis seotud nende täitmisega. Näiteks hommikusöök voodisse on ju ilus soov ja mõte, kuid varajase tööpäeva alguses suht raske teostada. Siis lisa sinna, et kuulub täitmisele nädalavahetusel jne. Kellel arvuti ja lihtsamad kujundusprogrammid käepärast, võiks ?Armastuse kupongid? just sel viisil teha, et muuta need isikupäraseks. Keelatud pole ka värviline paber, liim, vildikad, käärid jms. tehnika.

Võimalusi muuta see nädal teineteise jaoks kordumatuks ja eriliseks on tuhandeid. Tuleb vaid ise olla leidlik. Näiteks võid valentininädalaks luua traditsiooni, et kui satud kodus oma kallimaga korraga ukselävele, suudle teda iga kord, kui see juhtub. Iga kord, kui te ütlete korraga ühte ja sama asja, suudle teda. Laula talle igal õhtul enne magamajäämist üks armastuslaul, kui laulda ei oska, jutusta üks romantiline lugu.

Keelatud pole teha see nädal endi jaoks kauniks koos plaane tehes. Näiteks mõelge koos välja üks romantiline tegevus igaks seitsmeks õhtuks enne valentinipäeva ja viige see koos ka ellu.

Kirjuta armastuskiri

Parim viis anda oma armastatule teada, mida sa tema vastu tunned, on sõnad. Kui neid välja öelda pole mingil põhjusel just kõige kergem ja nad kipuvad takerduma, on nüüd just õige aeg kirjutada armastuskirju. Iga päev, terve nädala 1 kiri.

Kirja sisse võid alati pookida ka kellegi teise ütlusi, näit: ?Kes armastavad, ei vanane kunagi?, või ?Armastus ei tähenda pidevalt üksteise vaatamist, vaid tähendab üheskoos, ühes suunas vaatamist? jne.

Kellel aga armastuskirja kirjutamine hästi õnnestuda ei taha, sest pole eriline sulesepp, võib kaaluda valmiskujul E-kaardi või ka juba salmi või ilusate sõnadega varustatud postkaardi saatmist. Igal juhul mõjub aga ise kirjutatud armastukiri efektiivsemalt. Mõned näpunäited, kuidas kirjutada armastuskirja:

· Lase sõnadel tulla oma südamest.
· Kirjelda, kuidas armastus tema vastu muudab sinu maailma säravamaks.
· Avalda tänu selle eest, et ta on osa sinu elust.
· Anna talle teada, et sinu armastus ei kustu ja et oled alati tema kõrval.
· Kui saadad selle postiga, kirjuta see kindlasti käsitsi.
· Mida iganes sa ka ei kirjutaks, tulgu see südamest ja olgu siiras.
Käes on valentinipäeva eelõhtu. Nüüd võid lasta pidustustel alata. Väike eel-tähistamine ei tee ju kellelegi halba, olgu see vaid tagasihoidlik, et mitte jätta varju seda, mida plaanid õigeks tähtpäevaks.

Eelõhtuks sobib kõik, mis teie jaoks vähegi romantiline.
· Aroomivann küünlavalguses, millele järgnev lõõgastav massaazh.
· Lõbus õhtu videot vaadates ja pizzat süües ning meenutades.
· Enne magamaminekut pane ta padjale südamekujuline shokolaad ja kirjake vihjega järgmisele päevale.
· Kuulake romantilist muusikat ja kudrutage kaminavalgel sooja teki all.
· Minge koos välja hullama, mängige lumesõda või ehitage lumememme, justkui oleksite lapsed.
· Õhtustage kodust väljas.
· Mängige mänge ? milleks teil tavaliselt aega ei jätku  ? monopol, kaardimängud, sõnamängud jms.

Eelõhtul võite panna teineteisele kirja ka 101 põhjust, miks te just teda armastate. Kõige tähtsam õhtu planeerimisel on see, et see oleks eriline ja meeldejääv. Midagi niisugust, mida te iga päev ei tee. Sina ja sinu armastatu olete teineteise leidnud ja tähistate seda kahe südame suurepärast liitu. Ärge kunagi unustage, miks te armusite ning armuge teineteisesse ikka uuesti ja uuesti.

Toimetuselt: Ja kui Teie elukaaslane peale kõike korraldatut hullunult karjudes ei põgene, armastab ta Teid tõeliselt ning on valmis ka puuda soola Teie pärast korraga ja ilma peale joomata ära sööma. Andke meile teada, kui nii on juhtunud.

Delfi Naisteleht 2/7/2002