Meie testi jõudsid poes leiduvad grillribid, mis tundusid valiku tegijale uued ja huvitavad. Et kõik oleks aus, toimus pimetest — ükski osalejatest ei olnud teadlik, millist liha ta parasjagu sööma asub.

Paremusjärjestus sai seekord selline:

1. Rannarootsi Teryaki Grillribid (kaheksa punkti kümnest)


Testimisjärjekorras olid need ribid viimased. Ometigi söödi terve taldrik välgukiirusel tühjaks ja kui laua all mõni koer oleks olnud, siis ilmselt oleks kiirelt tema kõhtu kadunud ka kõik sööjatest üle jäänud kondid. Nii kui võeti esimesed ampsud, oli kosta mõnusat mõminat ja kõigi silmad läksid särama. Liha tuli kondi küljest ilusti lahti ja testijad kiitsid nii selle pehmust kui maitset. Vürtsikas ja väga hea!

2. Linnamäe Lihatööstuse Hubertuse Metssea Grill-Ribid (seitse punkti kümnest)


Erinevalt teistest sel päeval pakutud searibidest, oli sel puhul tegemist metslooma lihaga. “Maitseb nagu restoranis!” kõlas positiivne kommentaar pärast esimest ampsu. Kiita sai nii kondikuju, liha maitse kui ka väljanägemine. Samuti meeldis kõigile ka pakendi disain — omapärane ja lahe, tagaküljel oli isegi grillimisõpetus olemas!

3. Rakvere Lihakombinaadi American Grillribi ja OÜ Hogg-Investi Armeenia Grill Searibi Šašlõkk (mõlemad said kuus punkti kümnest)  


Auväärt kolmandat kohta jäid punktisummaliselt jagama Rakvere Lihakombinaadi ja OÜ Hogg-Investi tooted. Esimese puhul kõlasid positiivsed kommentaarid liha magususe ja mahlasuse kohta. Samas käis läbi ka kommentaar: tavaline siga! Teise, armeeniapärase marinaadiga grillribi puhul toodi välja tugevat sibulamaitset. Öeldakse, et on saadud ka paremaid ja üldiselt ei tekita liha erilisi emotsioone — “suvakas” ja “neutraalne” leiavad maitse kirjeldamisel oma koha.

4. Nõo Lihavürsti Nõo Ribid (viis punkti kümnest)


“Liiga palju seda punast maitseainet!” kõlab testija suust. Üldiselt peetakse seda keskmiseks saavutuseks lihatootja poolt. Ostaks küll veel, aga pole just maailma parim. Kiidetakse liha mahlasust ja magusust, kuid üks testija jääb kõigi teistega eriarvamusele: “Mulle ei meeldi.”

5. OÜ A-Vorsti Ribi Suitsumaitselises Marinaadis (kaks punkti kümnest)


Pakist välja võttes kommenteerib grillmeister: “Kont on alla igasugust arvestust, sellist asja ei tohiks üldse pakki panna.” Negatiivsed emotsioonid tekivad ka maitsjatel — liha on pekine, maitseb imelikult ja tekib selline tunne nagu ta oleks mingit keemiat täis. Kuiv! Ei meeldi! Võrreldi lausa ka inimlihaga — maitse oli niivõrd veider. Kõik nõustuvad, et nemad seda enam ei ostaks. 

Armas lugeja, milline on sinu arvates parim grillliha või grilltoode? Avalda arvamust kommentaariumis või saada oma muljed naistekas@delfi.ee!