Salvest pohlasalat

Välimuselt kõige isuäratavam ja  maitselt kõige ehedam jõululaua pohlamoos. Maalähedust ja seda õiget meeleolu lisavad aeg-ajalt suu lakke kinni jäävad pohlakestad. Hapum kui kõik teised ehk just selline, mida testijad ühest pohlamoosist ootavad. Ühesõnaga — võitja!

Pohlamoos


Põltsamaa pohlamoos

Ehkki pudelil seisab sõna “moos”, on  ilmselgelt tegu kastmega. Mõrkja ja pohlase maitsega, ideaalne  jõululaual ketšupit välja vahetama. Üks vähestest moosidest, mis ei ole nii magus, et pärast söömist hambad valutama hakkavad. “Võin sellega kõik oma verivorstid  üle kallata, kartmata, et see nende maitset rikuks,” ütleb testija. Kes  armastab vedelamat moosi, siis see toode on just teile!

Pohlamoos


Rõngu pohlamoos

Lihtne ja armas pakend võidab testijate lemmikpakendi tiitli, maitselt jääb aga pigem magusaks ja selle võib lihtsasti segamini ajada ükskõik millise teise marjamoosiga. Moosiks seda ei nimetaks, pigem on tekstuuri poolest tegu džemmiga. Lastele, kes moosi sees tükke ei armasta, meeldib kindlasti.

Pohlamoos


Rainbow pohlamoos

Kõige magusam testitud moos, aga ainus, mis sisaldab terveid pohlamarju, ehkki tõsi — ka need on liialt magusad. Kuid tekstuuri poolest muhedam ja arusaadavamalt pohlamoos kui tükivabad džemmid. Pigem saia- ja pannkoogimoos kui lisand verivorstile. 

Pohlamoos


Meie Mari Pohla toormoos

Rohkem tarretis kui moos, arvavad testijad, tundes puudust pohlamoosile omasest tekstuurist ja hapukusest. Ka see meeldib neile lastele, kes moosi sees tükke tunda ei taha. Hommikuse pannkoogi peale ideaalne, ka saiale sobib suurepäraselt, kuid verivorstidele ta erilist nüanssi juurde ei lisa ja muudab ampsu, mis peaks siiski soolasena tunduma, hoopis magusaks.

Pohlamoos


Eripreemia:

Vanaema Maie kodune pohlamoos

Tervete marjadega moos, mis on märksa happelisem kui poemoosid. Moos, mis koosneb ainult pohladest, suhkrust ja vähesest veest, ületab mäekõrguselt kõikide poetoodete maitse ning eranditult kõik testijad valiksid just selle oma verivorstidele kaaslaseks.

Pohlamoos