Merly just nii käitus. Ekraanilt, suures plaanis seda pikaks veninud nägu vaadata oli ikka päris tülgastav. No mida asja! Kuid alustame siiski algusest.

Pered vahetasid Ele ja Merly. Mõlemal oli saatesse tulles ühine eesmärk: vaheldus.

Ele käib öösiti pagariks. Haljastaja ametit pidav Silver arvab, et tema naine on teisele perele kingituseks: “Hätta ta küll ei jää, kuid kui ta närvi läheb siis on keeruline. Ele on väga kange naine, oma mina tahab maksma panna. Saab näha, kuidas pärast vahetust tunne on. Kas mu oma naine on rohkem väärt…”

Ele ja Silver kohtusid toidupoes. Juba samal õhtul kohtuti uuesti, sest oli vaja välja minna ning Silver sobis autojuhiks.
Silveril abielu-mõte algul ei meeldinud, kuid nüüd on mees Ele sõnul ideaalne isa, kes saab lastega väga hästi hakkama.
Kuidas suhtub mees aga naistevahetusse? Silver on veidi ärev ja rahutu, kuid kinnitab, et “kümme päeva on suht lühike aeg selleks, et peres midagi täielikult muutuks”.

Merly on totaalne india filmide fänn. Kodu seinad on täis Bollywoodi saadetud fotosid, mida koguvad nii ema kui ka tütar.

“Parem selline huvi, kui lahtiste mersudega sõit ja šoppamine, kiidab Merly abikaasa Oliver naist. Kuid ometi ei saa mees märkimata jätta, et loodetavasti hakkab naine vahetusperes muutuma. Noh, loota ju võib.
Oliveril muidugi tegelikult meeldib oma abikaasa. “Merly on naiselik, uje, mõistatusliku mõttemaailmaga naine.”
Merlygi tunneb oma mehe üle uhkust: “Me tutvusime baaris ja suht juhuslikult leidsime üksteist. Öeldakse ju et baarist meest ei leia, aga no näed…”

Kui naine kümneks päevaks asju pakib ütleb ta kaamera ees veel on rohkem püksinimene ja et vahetusperre jõudes tahab ta kindlasti kohe ka karaoket laulma minna. “Lapsed võiks ka peres olla. Sellised väikesed.”
Kuid soovidel on kombeks täide minna…

SIIN ELAB VIST JUUKSUR

Nagu ikka, tutvuvad vahetusemad kodudega veel enne, kui nad perekonnaga tuttavaks saavad. Ele on ust avades üllatunud: muidu nagu kodu ikka, kuid miks on kõik elutoa seinad pilte täis kleebitud.

Merly vaatab Ele koju jõudes üsna kiirelt ka külmkappi. “Sööki kui sellist ei ole tehtud,” tõdeb naine, kes ise päevad läbi vaid filme fännab ja koeraga väljas jalutab. Ja nagu hiljem selgub, on naisel muretsemiseks põhjust. Sest toidutegemisega pole Merly just mitte eriti sinapeal. Ka puhtusega on filmifännil oma suhe. Kuid Elele jäetud perenaise piiblis on vahva märge: uus ema hoolitseb et kodu oleks ideaalses korras.

JA SUU ONGI PIDEVALT VILTU

Pärast peredega tutvumist on Merlyil Elele selja taga palju ette heita.
“Nii väike laps — kuidas ta seda last kaasa ei saanud võtta. Ma ei saa aru, nii väike ja ilma emata.”

Saate lõpuks saab vaataja juba aru, et see jutt ei käi ju mitte ema pihta, vaid on pigem Merlyi enesekaitse. Peab ju nüüd tema selle va titega toimetama hakkama!
Kuid ikkagi MIKS jäi neljakuune beebi koju?
Isa Silver seletab: “ma tunnen end turvalisemalt, kui lapsed on minuga. Kui tean kus ja kuidas nad on.” Uskumatu aga tõsi — selliseidki isasid on veel olemas.

Tundub, et Merlyli maailma ei mahu eriti ükski teine inimene. Või kui, siis vaid need, kes kookosõliga juukseid soengusse kammivad ja filmilinal kenad välja näevad. India kultuurist ja maitseelamustest pole naisel aimugi. “Jah, mina olen India-huviline, kuid usuga ja ka kultuuriga pole mingit pistmist, ainult filmid,” esitleb Merly uhkusega oma aegaröövivat hobi. Muide, Silver püüab uurida korraks ka, et mis põhjusel naine kodune on, kuid Merly jätab selle küsimuse lihtsalt kuulmata.

Saate lõpuks on vaatajale selge, milliste naistega seekord tegu on. Ele on soe, sõbralik ja toimekas. Merly aga peen peps proua, kes suuga teeb suure linna, kuid käega ei kärbsele pesagi. Ah jaa, etteheiteid naine siiski teeb: korduvalt, peenelt kuid kuuldavalt.

Merly ainus soov vahetuspere iseloomustades oli, et mees ei oleks egomaniakk. Kuid naine ise jätab üldse kogu vahetuspere tahaplaanile, sest tal on salaplaan ja üks oluline soov. “Kas on pisikest kellegi hoolde jätta — mina tahaks kohe karaoket laulma minna!”
TOHOTONT! Sa tulid sinna koju emaks ju mitte puhkusereisile.

TEISED MUUDKUI ÕPETAVAD

Paradoksaalne on seegi, et kui Merly abikaasa hiljem saatesse mineku põhjustest räägib, ütleb ta: “Paljud õpetavad liiga, kuidas elada. Vaadaku siis nüüd, kuidas elatakse.”
“Tüdrukud on puijäänikud, nendega ei ole ühist klappi leidnud,” krimpsutab Meryl hetk hiljem suures plaanis jälle nägu.

Samal ajal õpivad Ele ja Oliver üksteist tundma ning käivad koos sportimas, kiikumas, Kaarsillal ronimas ja jäätisekokteili limpsimas. “Me käime Silveriga ikka ka väljas, kuid oma mehega on teisiti. Ta väsib pisut kiiremini ära, peab ju ka hommikul vara tööle minema.”

Lõpuks saab Merly kõrtsu minna. Kohe kui naine kokteili kätte on saanud, hakkab ta koketeerima: heidab juukseid, kohendab salli, ja hakkab suisa kõvahäälselt kamandama. India filmides naised vist päris nii ei käitu, kuid eesti naine teeb nii, eriti kui telekaamerad surisevad.

Mida arvad sina? Milliste muljetega saadet vaatasid?