Nagu naistevahetajatel kombeks mööduvad esimesed viis päeva päris perenaise ja viimased viis päeva uue perenaise reegleid järgides.

MERLY reeglid: pere pesamunale Sanderile oma voodi; lapsed söögu enne magusat soolast ja kohustuslik India filmide õhtu.

Nagu saate jooksul selgub ignoreerib Silver Merly meelest täiega voodiostu.
“Kõik lapsed on minu kaisus maganud ja magavad edaspidi. filmi võin ka vaadata, mis seal ikka. Kolmanda reegliga saab hakkama, ehkki lapsi ei saa ju sundida. Samas lapsed söövad ju muidu hästi,” teab isa Silver.

ELE reeglid

Oliverile muruniitmine sobib, tütrele tundub ka jalapesu mõistlik ning järgmisel päeval tehakse ka ahjupealsed puhtaks.

Reeglite täitmisega jääb Ele rahule. Oliveri köidab Ele elustriil ja suhtumine.

“Minu naisele meeldis rohkem üksi liikuda, Ele teeb asju perega koos. Nii et meeldiv vaheldus. Niisiis oleks ruumi ju muutustele,” tõdeb Oliver lootusrikkalt. Kuid mida arvab muutustest Merly?

Kahe saate jooksul saab vaatajale selgeks, et Merly ei talu võõraid lapsi ja üldse väikseid. Oma videopäevikus tunnistab naine peaaegu nutt kurgus: “Täna jäeti mul kõik kolm last korraga hoida. Parasjagu katsumus on. Tüdrukud on väga sõnakuulmatud. Ei teagi mida sellest arvata.”

Mina arvan seda lõiku juba mitmendat korda üle vaadates, et jõle vastik on laste kallal näägutav ema. Või lapsi paluv, end omal moel justkui alandav ema. Ebameeldiv on seda kuulata, kuid kes meile, emadele, seda õpetaks?
Ja kuidas oskaks olla täiskasvanu keegi, kes on ise alles täiesti laps või noh — vähemalt lapsik.

JA SIIS TULEB MÄNGU RAHA

OLIVER: “Selle raha eest oleks vaja korralik remont teha. sellest jääks muidugi väheks, aknad tuleks ära vahetada. vajksime selliseid, mis lahti käiks.”
ELE ettepanekud: aknaid; mehele kingad; miniahju või pliidiga ahju, kus küpsetada; sööginõude komplekti — paar pottt ja paar kaussi, sest ühe potiga kogu aeg perele süüa teha on keeruline.
Tüdruk soovis nukku, värvilist paberit ja liimi
“Kas küttepuid on,” küsib äkki Ele. Oliver kostab vastu, et kuuris on veel vanu riideid — nendega kütab ära küll.
Lõpuks täidab Ele ka Merly soovid, sest ostab tema tütrele talvesaapad, teksad ja kapuutsiga jope.

SILVER: “Ahjukivid on esmatähtsad.”
MERLY konkreetseid ettepanekuid ei teegi. Nagu hiljem selgub, kaob naine pangakaardiga lihtsalt suure marketi avarustesse ära. Õnneks saavad lõpuks siiski ka ahjutellised, vannitoaplaadid, tsement ja savi ostetud. Kuid kulutatud summa eest võinuks ahjumeister enesele isegi auto osta.

Silver tunnistab hiljem, et Merly käitumine toidupoes oli pettumus: “Ta tormas mööda poodi ja muudkui ostis. Küsisin, et kas sa hindu ka vaatad. Ta vastas vaid, et lihtsalt tahan raisata. Minu meelest läks asi kontrolli alt välja. Mul hakkas lausa pea valutama. Aga noh — nagu öeldakse: pudel konni ja 11 tonni,” muigab mees mõrult.

Muide, Merly sai lahkumise eelõhtul peremehelt kingituse:

Ele videopäeviku sissekanne lahkumiseelsest õhtust on samuti lõhnav ja emotsionaalne: uue ahjuga tehti esimesele õhtul kohe õunakooki ning seepeale võttis pereisa Oliver kitarri ja laulis Ele kaamera ees koos tütrega pihlakaveinist.

LÕPUKS SAAVAD PERED KÕIK OMAVAHEL KOKKU. Mida on neil üksteisele öelda?

ELE: “Võiksite perega rohkem liikuda ja tegeleda koos. Naisel võiks kodus olla rohkem kohustusi, mees on küll kodus väga tubli, kuid naine võiks ka natuke vaeva näha. Enne kui poodi lähete, kalkuleeriga natuke.”

MERLY: “Ma käin ja liigun, olen alati seda teinud ja võimalik, et me kasutame ka edaspidi oma võimalusi. Samahästi võiksin mina teile öelda, et miks teie pisike ei maga oma voodis. Tüdrukud on teil ka liiga ära hellitatud. Nendega ei ole minu meelest isegi mõtet kontakti saavutada.”

SILVER: “Oliver, sa pead oma naist rohkem raputama. Koduseid töid peab naine ikka rohkem tegema. Ta võiks asjadele rohkem tähelepanu pöörata.
Ma ei tea kuidas teil rahaga on, kuid Merly rahanumbrit ei tunne. Tema hindu ei vaata, vaid võtab ainult seda, mida ta tahab. Mõtlematult ja huupis ostis asju. Oliver, see naine istub sulle lihtsalt pähe!”

OLIVER: “Võtke elu nii nagu oleks see ainus kord. Hoidke teineteist!”

Merly jaoks on lõppenud saade aga elu suurima unistuse täitumus: nüüd on ta osalenud telesaates. Kuid kojujõudes hakkab Merly asju ringi tõstma. Sest asjadel on oma koht. Ilmselt ei muutu selle naise elus kunagi mitte midagi. Ja miks peakski? Või mida sina arvad?