Naisteka lugejatega jagame Matti Jämseni magustoidu retsepti, mis on koduseks kokkamiseks pisut lihtsustatud. Magustoitu saab originaalkujul maitsta Dinner in the Sky tõstetel 28. ja 31. juulil ning 1. augustil.

Külmutatud marjad vaarikaželee ja röstitud kaerahelvestega

(6-le maiustajale)

Rooga võib teha ka külmutamata marjadega, kuid suviseks värskenduseks on mõeldud marju kasutada just külmutatult.

Vaja läheb:

60g külmutatud mustsõstraid
360g külmutatud vaarikaid
60g külmutatud mustikaid
310g suhkrut
15t k lehtželatiini
150g täistera kaerahelbeid
60 ml vett
1 värske vaniljekaun
1 kaneelikoor
30g sulatatud võid
serveerimiseks vaniljejäätist ja beseed

Vaarikaželee jaoks pane želatiinilehed vette paisuma. Seejärel pane kaussi 300g külmutatud vaarikaid ja 150g suhkrut. Kata kauss toidukilega ja soenda vesivannil, kuni mahl on eraldunud. Lase segu läbi sõela, et eraldada vaarikamahl. Sulata mahlas želatiinilehed ning pane mahl vormi jahtuma. Serveerimiseks lõika külm želee kuubikuteks.

Röstitud kaerahelveste valmistamiseks keeda 60 ml vett koos 60 g suhkru, vaniljekauna ja kaneelikoorega. Lase segu tõmmata 1 tund. Seejärel kuumuta segu uuest ja vala see 150g täistera kaerahelveste peale. Lõpuks sega massi hulka 30g sulavõid. Rösti kaerahelbesegu ahjus 140 ° C juures kuni see on krõbe ja kuldpruun.

Külmutatud marjad valmista ette vahetult enne serveerimist. Sega 60g külmutatud mustsõstraid, 60g külmutatud vaarikaid ja 60g külmutatud mustikaid 100g suhkruga.

Suvise magustoidu juurde, mis koosneb vaarikaželeest, külmutatud marjadest ja röstitud kaerahelvestest, sobib imehästi vaniljejäätis ja besee.