Kas tõesti häbiraasugi pole viriseda, kui sulle, kes sa ise oma peret ülal pidada ei jaksa, tuuakse tasuta toit koju ilma, et sa ise peaksid lillegi liigutama? Uskumatu, kuidas jääb õigust ülegi õiendada ja halada, kuidas teile tehakse liiga ja ollakse teie vastu kohutavalt ebaõiglased, kui teile saadetud pakis on kiirnuudlid, leib või jahu. Ei olegi puuviljakorve, sushit, šampanjat ega kalamarja — no tõesti, kohutav ebaõiglus! Nagu päriselt — kas sa tahad, et su lastel oleks kõht täis, või lootsid sa tõesti eksootilist või gurmeetoitu teiste käest täiesti tasuta saada, sest ise ei raatsi poest osta?

Ma küsiks selle peale: miks sa ise ei osta oma perele neid toite, mille saamata jäämise üle sa virised? Kas laste esmavajadus on täis kõht või uued ja huvitavad maitseelamused? Kes selles süüdi on, et sinu lapsed või sa ise oled näljas? See ei ole Toidupanga ega ühegi teise heategevusasutuse viga, et sa ei saa oma eluga hakkama. See on puhtalt sinu enda süü. Sa peaksid olema piiritult tänulik selle eest, et on olemas inimesi, kes kulutavad sinu ja su pere peale oma raha ja aega, et teil oleks midagigi süüa! Mis saaks siis, kui sa ka sellest paljukirutud leivast, purgisupist või kiirnuudlitest ilma jääd? Kui sa ei tahagi neid tooteid, siis loobu abist ja anna see kellelegi, kes oskab tänulik olla ja kellel seda rohkem vaja on.

Kui ikka ainult ving ja hala tuleb suust välja nende inimeste suunas, kes tahavad sulle vaid parimat, siis ilmselt pole häda nii suur ja saaksid tegelikult ka ise väga hästi hakkama. Sellise virinaga võtad sa aitajatelt igasuguse isu ära sinusuguseid hädasiolijaid aidata ja teed sellega karuteene ka nendele peredele, kes oskavad abi eest tänulikud olla.