Maasikas

„parim raviv mari”; reguleerib ainevahetust (sh. joodi vahetust kilpnäärmes); põletikuvastane vahend; soodustab toksiliste, mürgiste ainete ja kivide (neerudest, maksast, sapipõiest) väljaviimist organismist; lahustab hambakive, kõrvaldab närvipingeid; vähendab glükoosi sisaldust veres; stimuleerib vereloomet ja puhastab verd; reguleerib seedetrakti tegevust; takistab hästi ateroskleroosi teket ja vererõhu tõusmist; aitab ravida podagrad (võimeline isegi likvideerima soolade ladestumist), artriiti, artroosi, tonsilliiti; aitab ravida südame-, maksa-; sapiteede-, naha- ja liigestehaigusi; aitab ravida suu limaskestade põletikku, ateroskleroosi, kõrget vererõhku, maohaavandeid, suhkruhaigust, neurasteeniat, unetust, bronhiiti, astmat, aneemiat, tonsilliiti. Makro- ja mikroelementide, orgaaniliste hapete, vitamiinide ja teiste bioaktiivsete ainete (sh looduslike antibiootikumide) allikas.

Must aroonia

“ainulaadne terapeutiline vahend”; hea põletikuvastane, antibakteriaalne ja suurepärane desinfitseerimisvahend: taastab organismi immuunsüsteemi kaitsemehhanisme; normaliseerib ainevahetust, vere hüübimise süsteemi ja endokriinnäärmete tegevust; reguleerib menstruaaltsüklit, suurendab toituainete jäätmete väljaviimist organismist; puhastab neerusid, sapipõit ja sapiteid kividest; vähendab kolesterooli taset veres; suurendab mao mahla sekretsiooni; peatab verejookse; kõrvaldab spasme; tugevdab veresoonte seinu; suurendab vastupanuvõimet külmetusele; piirab söögiisu; aitab hästi ravida köha, kroonilist tonsilliiti, kilpnäärme ja maksa haigusi, madala happesusega gastriiti, kõhukinnisust, asteeniat, reumat, hemorroide, kõrget vererõhku, ateroskleroosi, aneemiat, podagrat, reumat, mitmeid vähivorme. Makro- ja mikroelementide, orgaaniliste hapete, vitamiinide (eriti P) ja teiste bioaktiivsete ainete (sh looduslike antibiootikumide) allikas.

Must sõstar

Hea põletikuvastane vahend; tugevdab kapillaare ja tervet organismi; toniseerib südame-veresoonkonna süsteemi tööd; normaliseerib neerupealsete tegevust; kõrvaldab peavaluvalu, valud liigestes ja lihastes; vähendab turseid; soodustab kusihape väljaviimist, kivide lahustamist neerudes ja põies; stimuleerib seedetrakti tegevust, takistab ateroskleroosi, podagra ja osteoartriidi, külmetus- ja infektsioonhaiguste teket; aitab ravida seedetrakti- (krooniline kõhulahtisus, maohaavandid), südame-, maksa- , neeru-, põie-, kuseteede-, naha-, sugu- ja silmahaigusi, kroonilist köha raskelt eralduva rögaga, läkaköha, kroonilist tonsilliiti, aneemiat, artriiti, reumat, osteohondroosi, suhkruhaigust, urineerimise peetust; kõrvaldab hääle käheduse. Makro- ja mikroelementide, orgaaniliste hapete, vitamiinide ja teiste bioaktiivsete ainete allikas.

Punane sõstar

Viib hästi välja organismist mustust ja toksiine; palaviku alandav ja higistamise vähendamise vahend; seob ja viib välja üleliigse kolesterooli; aktiveerib soolestiku tegevust; suurendab söögiisu; kõrvaldab okse tunde, iivelduse, kõhukinnisuse; ravib hästi neeru- ja maksahaigusi, reumat, ateroskleroosi. Makro- ja mikroelementide, orgaaniliste hapete, vitamiinide ja teiste bioaktiivsete ainete (sh looduslike antibiootikumide) allikas.

Vaarikas

Tugevdab organismi; hea skleroosi- ja põletikuvastane vahend; tugevdab hästi immuunsüsteemi ja vastupanu külmetusele; kõrvaldab ainevahetuse häireid; puhastab verd; normaliseerib seedetrakti tegevust; tugevdab igemeid; aitab normaliseerida hingamist; parandab und; aitab verejooksude ja raskete menstruatsioonide puhul; kiirendab kainestumist; aitab hästi ravida grippi, angiini, astmat, kõhulahtisust, neeru- ja suhkruhaigust, aneemiat, hemorroide, neuralgiat, aknet ja nahalöövet, konjunktiviiti. Makro- ja mikroelementide, orgaaniliste hapete, vitamiinide ja teiste bioaktiivsete ainete (sh looduslike antibiootikumide) allikas.

Allikas: Remedyway.ee