Kurgiviilude kiirmarineerimiseks kuumuta keema ¾ dl riisiäädikat, ¾ dl vett, 1,5 tl suhkrut, 2 tl soola. Vahepeal viiluta imeõhukeselt 1 pikk kurk ja sega viilud 1 väikese sibula sektorite ja 2–3 cm jupi hakitud ingveriga. Vala peale tulikuum marinaad ja jäta 1 tunniks jahtuma-maitsestuma.

Burksi jaoks sega kõigepealt 1,5 sl pruuni suhkrut, 2 sl sojakastet, 2 hakitud sibulavart, 2 cm jupp riivitud ingverit, 1 peeneks hakitud küüslauguküüs, 1 tl seesamiõli ja näpuotsatäis-paar tšillihelbeid.

Sega saadud maitsevedelik 400–500 g seahakklihaga ning vormi burgerid vastavalt burgerikukli suurusele (burgerikotlet peaks olema diameetrilt 1–1,5 cm laiem kui kukli läbimõõt). Patsuta kotletid mõlemalt poolt oliiviõliga ja grilli mõlemalt poolt jumekaks.

Grilli ka kuklite lõikepooled.

Sega kokku 2 tl magushaput tšillikastet või adžikat ja 2–3 sl majoneesi. Tõsta maitsemajonees kukli alumisele poolele, aseta peale kotlet ja kiirmarineeritud kurgiviile ja katuseks teine pool kuklist.

Jaga
Kommentaarid