Oma Maitse märtsi retseptid!

 (4)
Oma Maitse, seene-brokoli

Märtsikuine Oma Maitse näitab, kuidas hirssi mõnusalt ära kasutada ja küpsetab kala kõrvale. Paastukuusse igati sobivad suutäied.

SEENE-BROKOLIPIRUKAS HIRSIMURETAIGNAGA

Tainas:
2 dl hirsihelbeid
2,5 dl jahu
0,5 tl küpsetuspulbrit
0,5 tl soola
1 dl hapukoort
pisut jahvatatud pipart või tšillit

Täidis:
3 muna
100 g soolatud metsaseeni, näiteks männiriisikaid
1 keskmine brokoli
2 dl piima või rõõska koort
soola, pipart
maitse järgi tüümiani
soovi korral küüslauku
soovi korral riivitud Parmesani

Sega hirsihelbed jahu, küpsetuspulbri ja maitseainetega. Lisa külmad võitükid ja haki tainas sõmeraks. Lisa hapukoor ning suru ühtlaseks tainaks. Suru tainas võiga määritud ahjuvormi põhjale ja äärtele. Küpseta 220 °C ahjus, kuni pinnale tekib kergelt küpsenud koorik.

Auruta või keeda brokoliõisikud ja kooritud, tükeldatud varreosad poolpehmeks. Leota vajadusel seened mahedaks. Haki peeneks.

Klopi munad rõõsa koorega lahti, maitsesta. Kata pooleldi küpsenud pirukapõhi seente ja brokoliga ning vala peale munasegu.

Küpseta edasi 180 °C ahjus, kuni täidis on hüübinud. Jahuta ning serveeri.

FORELL MELISSI JA SIBULAGA

1 forell
1 väiksem sibul
1 punt melissi
1 punt peterselli
3 küüslauguküünt
2 dl valget veini
võid
2 spl jahu
soola
pipart

Loputa kala ja kuivata köögipaberiga. Maitsesta soola ja pipraga ning keera jahus. Haki petersell, meliss, sibul ja küüslauk ning hauta segu veidi aega õlis. Tõsta kala võitatud ahjuvormi. Pane osa maitsetaime-sibulahautisest kala kõhtu, teine osa säti kala peale. Vala pannile veini ja kata pann fooliumiga. Küpseta u 20 minutit 200 °C juures, siis eemalda foolium ja küpseta veel kümmekond minutit, et kala pealt veidi krõbedamaks tõmbuks.