1. Korraldage tubane aaretejaht

Lastele meeldivad seiklused — vahet ei ole, kas sisestes või välistes tingimustes. Joonista neile kaart ning peida ära väike aare, mida vihjete abil otsima hakata. Lõbu laialt!

2. Mine vanni

Samal ajal kui lapsed aaret jahivad, võid sina rahulikult vannis lõõgastuda. Ära kindlasti unusta vannivahtu ja mõnusat rahulikku muusikat.

3. Tee koos perega kokaraamat

Alustage pere kokaraamatu kirjutamist. Mõelge, millised on teie lemmikretseptid ja mida teile koos kokata meeldib. Sina kirjuta, lapsed illustreerigu!

4. Korraldage lõbus matkaõhtu

Kes ütles, et telkida saab vaid õues? Lastele meeldib käia matkadel, miks siis mitte korraldada perega ühine “lõkkeõhtu”? Tuld ei maksa tegema hakata, aga televiisori ees passimise asemel võite üksteisele jutte rääkida ju küll!

5. Mängige lauamänge (või mõelge ise mõni mäng välja!)

Kindlasti on teil kodus seisvaid mänge, mida keegi ammu kasutanud ei ole. Nüüd on aeg need välja võtta! Või siis mõelge ise mõni tore sõna- või arvamismäng välja. Koos on lõbusam!

6. Tee oma juustele maski

Millal sa viimati oma juuste eest hoolitsesid? Päike ja merevesi ei too neile mingitmoodi kasu — vihmase ilma puhul on hea mõte neile siis uuesti turgutust anda!

7. Tehke küpsiseid

Kui passite lastega toas ja ei oska midagi teha, siis on aeg koos kokkama hakata. Lastele meeldib küpsetada ja küpsisetegu ei ole raske. Haara neid nii taigna tegemisse kui küpsiste ahjuplaadile panemisse. Tegevust jätkub mitmeks tunniks.

8. Organiseeri oma raamatu- või filmiriiul

Nüüd on sul lõpuks aega kõik tähestiku järgi ritta seada!

9. Korraldage teepidu

Kui küpsised valmis, siis on hea mõte ka teepidu korraldada. Istuge lastega maha, kutsuge ka naabrid külla ning tehke üks korralik teepidu!

10. Hellita ennast!

Lisaks vannile ja juuksemaski tegemisele tee korda ka enda küüned, koori nahka ja tee näomaske. Homme on aeg jälle särada!

Allikas: RealSimple