Selliste leiutiste hulka võib lugeda näiteks minu uue tee (lõikan kuuma vee sisse vaid värsket ingverijuurt) või nt erinevad supikatsetused värske köögiviljaga. Samuti on mahlasortiment pidevas muutuses. Käin kaupa ostmas erinevates biomarketites, sest igaühel on erinev nomenklatuur.

Enesetunne on endiselt viimase peal. Nüüd on uue hobina mul ka treppidest käimise. Minu uus korter on seitsmendal korrusel (kaheksas korrus eesti mõistes). Päris mõnus treening on see trepist üles tulemine. Viienda korruse juures on jalalihastes tunda, et tegemist on spordiga.

Hommikuid, mil uni ära läheb, olen hakanud ära kasutama enda jaoks. Käin rahulikult duši all, õlitan nahka, joon rahulikult teed ja toimetan niisama. Selline mõnus sisemine rahu on tekkinud ja tavapärane kiirustamine ja stress on ammu unustatud.

Ilmad on muutunud jahedamaks. Hoiatatakse isegi talve võimaliku tagasituleku eest. Kahju! Mulle nii meeldis päikesega koos ärgata. Positiivne on see, et minu sünnipäeva nartsissid hakkasid täna lõpuks õitsema. Hüatsindid on ka kohe-kohe puhkemas. Vaatamata külmale ilmale ja päikese puudumisele on siiski kevad põues ja kergem olla.

Tänane päev tõi ka positiivse uudise, et saan oodatust kiiremini jälle kord Eestisse. Firma saadab mu aprilli alguses Eestisse komandeeringusse. Saan lihavõtteid kodustega pühitseda ja Eestimaa kevadest rõõmu tunda. Siin on mul paastumise vedelikupäevad möödas ja toiduga tutvumispäevad käivad täies hoos. Eestis on palju kergem tervislikult toituda, sest igas restoranis ja kohvikus on kas taimetoit või mõni ahvatlev salat menüüs. Austrias see nii kerge ei ole, sest rahvusköök on väga ebatervislik ja enamus söögikohti pakubki vaid traditsioonilist menüüd.

Homme on lõpuks käes see päev, mil sõidame Hollandisse. Ootan juba nii väga seda reisi. Hakkangi kohe asju pakkima. Valasin juba mahlad klaaspudelitest plastmasspudelitesse ringi. Keetsin ka suure poti täie peedimahlaga suppi, mis samuti pudelisse läks ja kaasa tuleb. Kujutan juba ette neid pikki linnamatku kevadises Amsterdamis. Kindlasti on plaan külastada vaatamisväärsuseid ja kuulsaid muuseume. Armastan käia kunstinäitustel ja seal avaneb selleks suurepärane võimalus.

Pikemalt ma kirjutama täna ei hakka. Paastumine kulgeb täielikult omasoodu nii muuseas tavapärase elu kõrvalt. Olemine on mõnus ja kerge. Kaal on kukkunud juba 60,8 kg peale. Peale reisi on ilmselt maagiline number kuus sealt eest kadunud ja hakkavad tiksuma viiega algavad numbrid.

Aga soovin kõigile meeldivat nädalavahetust ja kuulete minust jälle uuel nädalal, siis kui Hollandist tagasi olen.