Väga positiivse ellusuhtumisega Riin Suursalu (24) nimetab end paastumise fänniks.

“Avastasin paastumise enda jaoks Austrias elades: üks hea tuttav tegi läbi 40-päevase kodus-paastumise ning kuna see mõjus talle nii positiivselt: nahk ja juuksed muutusid ilusaks, energiat oli rohkem ja kilod kadusid, siis otsustasin ka proovida. Tegin ise koos paastumise online-grupiga läbi kuuajase paastumise (20 päeva vedelike peal ja 10 päeva üleminekut tahkele toidule)."

Tuhkapäeval ehk 17. veebruaril alustab Riin niisiis seekord juba 40-päevast paastumisprogrammi, millele järgneb 20-päevane toiduga tutvumise aeg.

"Paastumise all pean silmas ikka tõesti ranget paastu, mille ajal inimene ainult joob. Peamiselt vett ja teed. Kuid 1xpäevas klaasi värsket mahla + 1xpäevas ökoloogiliselt puhast puljongit.
Selleks lugesin palju vastavat kirjandust ning olen teemaga veidi sügavamalt kursis."

Paastu algusele eelneb häälestusperiood. Sel nädalavahetusel sööb Riin viimased suutäied toitu. Esmaspäeval-teisipäeval kuuluvad tema menüüsse veel vaid puuviljad.

Riin on täiesti teadlik eesseisvatest raskustest ja võimalikest riskidest. Naistekas on siinkohal vaid ja ainult kajastaja rollis. Lugejatele soovitame: ära seda kodus järele teha proovi! See võib kahjustada sinu tervist ja muutuda eluohtlikuks.