1. Ülikooli astudes oled sa täitsa omapäi. Jah, leiad küll kindlasti sõpru ja elad ehk mõne oma vana koolikaaslasega koos, kuid õppetöös on iga üks iseenda eest väljas. Ja õppejõudu ei huvita, et koer su kodutöö ära sõi!

2. Alati leiab mingi võimaluse — olgu mureks raha, kool, suhted või veel midagi neljandat. Igast olukorrast on alati väljapääs. Tuleb vaid rahulikuks jääda.

3. Aines läbikukkumine ei ole maailma lõpp! Said "F’i" ja mis siis?! Õpid uuesti, paremini ja lähed sooritad eksami teisel katsel. Sa ei ole esimene ega viimane, kellel nii juhtub.

4. Magamata ööd on täiesti normaalne nähtus. Tudengielu jooksul satub su teele nii mõnigi magamata öö. Olgu siis põhjuseks pidu, õppimine või niisama tähtede vaatamine ja romantika. Ülikooliaeg ongi selleks, et ennast ja maailma avastada. Ka unetundide arvelt.

5. Õppimine on oluline. Sa lähed ülikooli selleks, et end arendada ja täiendada. Ära unusta seda. Peod ja sõbrad röövivad muidugi oma aja, kuid ära unusta, mis on su eesmärk.

6. Õppejõududega tasub häid suhteid hoida. Olgugi, et olete kõik täiskasvanud inimesed, ei vii halb suhtumine sind eriti kaugele. Austa oma õppejõudusid!

7. Armastus on ilus. Paljud leiavad endale ülikooli ajal kallima, kellega ehk isegi terve elu koos veedetakse. Hinda seda, sest armastus on ilus. Ja nüüd loe uuesti viiendat punkti!

8. Sa saad kõigega hakkama. Ära unusta, enne sind on inimesed kõigi raskustega hakkama saanud ja saavad ka need, kes tulevad pärast sind. Sa ei ole neist kehvem. Tee see asi ära!

9. Su vanemad on su üle uhked. Isegi, kui su teele satub mõni takistus ja sa ei jõua oma õpingutega nominaalajal ühele poole, on su vanemad hinges su üle uhked. Ülikoolis käimine on suur asi!

10. Lõputöö viimasel hetkel esitamine on tavapärane nähtus. Olgugi, et me ei kiida asjade viimasele hetkele jätmist heaks, tuleb seda kindlasti ette. Ka lõputööde puhul. Seega ei ole üldse harukordne, kui paar tundi enne viimast tähtaega printeritele valu antakse. Peaasi, et ära esitatud jõuad!