Pariis – moe ja parfüümitööstuse pealinn. Selles asub ühtlasi ka maailma kuulsaim parfüümimuusem Fragonard. Muuseum loodi omal ajal spetsiaalseks parfüümikunsti hooneks. Muuseumis on võimalik näha kompositsioone, mis meenutavad kõige kaugemat antiikaega. Seal õpid eristama erinevate ajastute ning ka erineva disainiga pudelites peituvaid nüansse. Kui Sa oled kunagi viibinud Kairo ajaloomuuseumis, kus saab näha peaaegu kõige iidsemaid tsivilisatsiooni jälgi, siis Fragonardi muuseumis näed parfüüme antiikajast, Rooma impeeriumist, vanast Egiptusest ja suisa renessansiajastust. Veel on muuseumis väljas näitus kõige iidsematest lõhnadest kuni kõige moodsamateni. Moodsas parfümeerias on esindatud teiste hulgas loomulikult ka Christian Diori, Guarlaini, Shalimari lõhnad.

19. sajandil tundsid inimesed, kel õnnestus endale parfüüm muretseda, end väga erilistena ning parfüümi kandmine andis justkui jõudu ja võimu. Grasse on ilmselt kogu maailma parfüümipealinn, kuna sealt leiad loendamatul hulgal parfüümipoode, töötubasid ja -kodasid. Tõsi, maagilist lõhnamaailma on võimalik avastada ka Saksamaal Kölnis. Muuseum on avatud kõikidel nädalapäevadel, seetõttu ei tasu jätta kasutamata võimalust seda külastada juhul, kui oled parasjagu sinna kanti juhtunud.

Ka Eestis on parfüümide kasutamine inimeste seas väga olulisel kohal. On inimesi, kellel on kujunenud oma lemmiklõhn, mida nad igal tähtpäeval kannavad, ent on ka neid, kellel on kodus suur valik erinevaid parfüüme, mille seast oma valik teha. Veel hiljuti levis uudis, kus väideti, et ühel inimesel on kogutud enam kui 1000 erinevat sorti parfüümipudelit. Kui suur valik sellel inimesel küll igapäevaselt avaneb!

Portaali Kaup24 esindajate sõnul on parfüümid olnud alati e-poe kõige populaarsemaks tootegrupiks. Parfüüme müüakse suurtes kogustes nii erinevate pühade lähenedes kui ka igapäevaselt. Parfüüm on ka kallimale suurepärane kingitus, millega teda üllatada olulistel tähtpäevadel või miks mitte ka hallil argipäeval.

Jaga
Kommentaarid