Briti ajastudraamast “Downton Abbey” võib inspiratsiooni ammutada aristokraatlike pikniku korraldamise viiside kohta. Lummavatele rohelistele nõlvadele saabuti tõllas, nõlva kõige rohelisemale niidule asetati hiiglaslik telk. Kaeti suur pidulaud, mida ümbritsesid mugavad piknikutoolid. Teenijad serveerisid mitmekäigulist lõunaeinet hõbedast ja kristallist vaagnatest. Mõni aristokraat leidis, et nõlva muru pole piisavalt roheline ja lasi teenritel lisamurulapikese kodust kaasa pakkida, mis siis vajadusel lahti rulliti. Kuid ajad ja traditsioonid on muutunud. Siin on mõned nõuanded, mis aitavad teil planeerida ideaalse ja meeldejääva pikniku.

Alusta asukohast

Hea piknik on tegelikult kombinatsioon suurepärasest asukohast, mõnusast seltskonnast ning maitsva toidu ja joogi nautimisest. Planeerimise võlu peitub detailides. Piknikut võib pidada põhimõtteliselt kõikjal, olgu selleks vaikne metsaserv, kuum mererand, laagriplats, kohalik kodupark või koduaed. Teatav spontaansus teebki piknikud lõbusaks. Asukoht määrab palju, alates sellest, kui palju toitu kaasa võtta või kui soojalt ennast riidesse panna. Asukoha valikul tuleb kindlasti arvestada koha ligiduses pakutavate teenuste ja võimalustega. Kui piknik korraldatakse lastele, tuleks kindlasti välja uurida, kui kaugel asuvad lähimad tualettruumid. Kui oodata on suuremat seltskonda, peaks enne veenduma, et kõik mahuvad valitud piknikukohta ära. Kui soovite kaasata ka oma koera, tuleb kindlasti leida lemmikloomasõbralik pikniku pidamise koht. Kõige tähtsam on siiski oma piknikukaaslaste vajaduste ja soovidega arvestada, siis ei saa palju viltu minna.

Mida kaasa pakkida?

Oled vaeva näinud maitsvate snäkkide ja toidu valmistamisega ning sinu pikniku menüü on täiuslik. Kuid millega oma delikaatsed road kohale transportida? Kindlasti on hea idee investeerida kõrge kvaliteediga piknikukorvi. Moes on ka vanaaegsed puidust piknikukorvid, mis sobivad ideaalselt suuremate toidukoguste tarnimiseks. Alati ei pea piknikukorv olema korv. Mõnikord võib stiilne rannakott sama otstarbe täita. Paljudes poodides on saadaval kõik ühes piknikukomplektid, mis muudavad pikniku pidaja elu eriti lihtsaks. Pakkimisel ei tohiks ära unustada ka hea kvaliteediga külmakotti või praktilist jahutit ja plastikust toidukarpe! Olenevalt toidumoona kogusest, tuleks arvestada toidukorvi raskusega ning oma transportimise meetodiga. Kui lähete enne pikniku pidamist jalgrattasõidule või matkale, on toitu mugavam kaasas kanda seljakotiga kui korviga.

Piknikumenüü võiks olla lihtne, millesse kuuluvad võileivad, saiakesed, juustud, valik soolaseid ja magusaid suupisteid ning muidugi värskendust pakkuvad kokteilid ja karastusjoogid.

Menüüd koostades tuleks kindlasti meeles pidada, et kaasavõetav toit tuleb säilitada sobival temperatuuril. Vastasel juhul võib juhtuda, et järgmisel päeval võitlete toidumürgitusega. Toidu ja jookide jaoks tasuks kaasa võtta jahuti, eriti kui plaanite serveerida liha- ja munatooteid. Õlised toidud ja juust taluvad väga hästi soojasid temperatuure, seega päikesekuivatatud tomatid ja anšoovised sobivad täiuslikult piknikukorvi! Jääpakendite abil saab piknikust järelejäänud toidu hoida värskena kuni koju jõudmiseni.

Kuidas pakkida?

Jääge jahutatuks! Toidud, mis kipuvad soojas kiiresti riknema, tuleks kohe panna jahutisse või külmutuskotti. Vajadusel tasuks kaasa pakkida eraldi jääd, millega jahutit või kotti korduvalt täita.
Külmakotti või jahutisse toitu pakkides tuleks silmas pidada head nippi, kuidas kott kauem külmana hoida. Kott püsib kaua jahutatuna, kui olete selle pilgeni täitnud. Raskemad ja kiiremini riknema kippuvad toidud asetage koti põhja, seal on nad jääle kõige ligemal. Kaasa võiks pakkida ka mõned kokteilipulgad, mis võivad asendada tavasöögiriistu ning sobivad ideaalselt oliivide ja juustude söömiseks.

Mõelda tuleks ka sellele, kuhu ja mille peale istuda. Istumise alla sobib nii suur tekk, vana vaip kui ka hiiglaslik rannarätik.Toitu võib serveerida vakstust laudlinal. Rannapiknikule sobivad istumiseks punutud matid, mis hoiavad tülika liiva eemale. Sõltuvalt pikniku asukohast võib istumise alla vaja minna midagi kõvemat või veekindlat. Aia- ja piknikutoolide kaasavõtmine on suurepärane idee, eriti kui maapind ei kannata maha istuda.

Mugavus on võtmeks

Loo stiilne ja mugav meeleolu pisikeste patjadega, mida saab piknikutekile laiali asetada. Eksperimenteerida võib erinevat värvi, stiili ja suurusega patjadega, mis haakuvad teie pikniku temaatikaga. Reeglid puuduvad!

Aksessuaaridega saab pikniku unustamatuks muuta. Aksessuaarideks võivad olla värvikirevad joogitopsid ja taldrikud. Õigete aksessuaaridega võib teie piknik saada Instagrami sensatsiooniks. Kindlasti on suur protsent inimesi, kes ikka ja jälle kasutavad piknikul ühekordseid korduvalt kasutatavaid nõusid. Praegune suund on keskkonnasäästlik ning paljud piknikunõud on taaskasutatavad ja valmistatud keskkonda säästvatest materjalidest, nagu bambus, palmilehed, suhkruroog või biolagunev paber. Joogitopsid võivad olla klaasist ning kõrred metallist. Taaskasutatavad söögiriistad puidust. Luksuse lisamiseks võtke kaasa linasest salvrätikud, mis lisavad elegantsi.

Veenduge, et piknikutekk on piisavalt suur, et kõik külalised saaksid ennast päikese käes välja sirutada. Rohul istudes võivad nii joogitopsid ja nõud ümber minna. Kaasa tasuks võtta serveerimiskandik, mis muudab serveerimise pingevabaks ja kaitseb võimaliku kaose eest. Ärge unustage ka lõikelauda ja hästi teritatud nuga.

Viimane viimistlus

On mõned hädavajalikud asjad, mis tuleb kindlasti piknikule kaasa võtta: putukate tõrjevahend, päikesekaitsetooted, soojad riided ja plaastrid. Kindlasti ei tohi unustada ka pudeliavajat. Kaasa võib võtta ka minitelgi, mille sisse varjuda, kui vihma peaks tibutama hakkama.

Mängude lõbu

Ühe meeleoluka pikniku juurde kuuluvad seltskonnamängud. Kindlasti tasub kaasa võtta frisbee, pall ja reketid.

Viimastel aastatel on populaarsust kogunud külmutatud T-särgi mäng. Selleks läheb vaja vanu T-särke, mis tuleb panna veega täidetud plastikkottidesse ja jätta ööseks sügavkülma. Mängu võitja on see, kes suudab särgi kõige kiiremini ära sulatada ja endale selga panna. Ideaalne jahutus kuumal päeval!

Lastele võib lõbu pakkuda aaretejaht. Sel ajal kui lapsed aardeid taga otsivad, saate mõnusalt päikest nautida. Kindlasti pakuvad meelelahutust vanad klassikud, nagu limbo, kuum kartul ja ukakas. Las mängud alata!

Allikas: amara.com

Jaga
Kommentaarid