Soovin saata teile oma naljaka loo ja kuigi olukord ei leidnud aset küll restoranis, siis jaburaks kvalifitseerub see sellele vaatamata.

Minu (hale)naljakas lugu toitlustusasutuses ulatub tagasi aega kui tegutsesid veel sööklad. Olen juba varasest noorusest saadik olnud üsna hajameelne ja sellega seoses ka lugematuid kordi pidanud läbi elama rohkem ja vähem piinilikke ning koomilisi olukordi.

Tookord olin 18-aastane ja otsustasin päevasel ajal sööklasse keha kinnitama minna. Kuna kõht oli kole tühi, siis võtsin endale supi ja prae. Viisin oma asjad lauale ja siirdusin siis söögiriistade järele, mis asusid saali teises otsas. Söögiriistad leitud, hakkasin oma laua poole tagasi kõndima ja näen, et minu lauas istub üks meesterahvas ja sööb minu praadi! Tänasel päeval oleks ma ilmselt selle mehe juurde marssinud ja valjuhäälselt protestima hakanud, aga tookord olin siiski üsna uje ja otsustasin lihtsalt päästa veel, mis päästa annab ja istusin samuti lauda, rabasin supikausi enda ette ning hakkasin kiiruga suppi sööma. Vähemalt midagigi, sest kõht oli ikka kole tühi. Mees viskas mulle hetkeks imestunud pilgu, aga ei öelnud midagi ja nii me seal siis söime koos- mees, aeg-ajalt mulle pika pilguga otsa vaadates, praadi ja mina, ebamugavustundega võideldes oma suppi.

Mingil hetkel sattus aga mu pilk kõrvallauale, kus…kus ootasid mind mu puutumata praad ja supp…. Hetkega taipasin ma oma eksimust ja sama kiirelt valdas mind tahtmine sealsamas maa alla vajuda. Ja taas — täna oleks ma ilmselt oma eksimust sarnases situatsioonis tunnistanud ning mehele oma suppi pakkunud, siis tookord oli mu ainukeseks sooviks sealt kaduda nii kiiresti kui võimalik ehk siis keset supisöömist  kargasin ma laua tagant nöost punetades lihtsalt püsti ja jooksin sööklast välja. Ma ei kujuta ette, mida see mees tookord minust mõelda küll võis, aga kuna mu käitumine oli meie lühikese koosviibimise aja jooksul algusest peale pehmelt öeldes kohtlane, siis tõenäoliselt pidas ta targemaks vaimselt ebastabiilset inimest ilmaaegu mitte ärritada. Mina igal juhul ei näidanud oma nägu sinna sööklasse enam mitte kunagi