Kui hommikul ärkad, aitab sind söögisooda. Lahusta teelusikatäis söögisoodat klaasis vees ja joo kohe ärgates ära.

Söögisooda on leeliseline, samal ajal kui alkohol muudab meie keha happeliseks. Just see põhjustab pea- ja liigesevalu ning vedelikupuudust. Sooda neutraliseerib happelisuse ja võitleb pohmelli sümptomitega.

Hommikusöök — mesi ja kaerahelbed

Kõige parem on teha sooja sööki. Teine hea variant on röstitud sai meega. Asjatundjate sõnul takistab mesi naatriumi ja kaaliumi kadu kehast.

Võid keeta kaerahelbeputru ja raputada sellele pruuni suhkrut. Kaer neutraliseerib keha happelisust ja aitab lagundada mürke, nii et tunned ennast peagi paremini. Ka iiveldust ei teki nii kergesti ja suhkrust saad kiiresti energiat, kui veresuhkrutase on madal.

Apelsinimahl. C-vitamiin kiirendab alkoholi ainevahetust maksas. Mida kiiremini alkohol keha läbib, seda kiiremini kaovad ka pohmelli sümptomid. Joo ärgates klaas apelsinimahla.

Kohv. Kofeiin võib leevendada peavalu. Kohv aitab ka aspiriinil ajule mõjuda, nii et kui jood tablettide peale kohvi, võib enesetunne paraneda kiiremini. Ära siiski joo rohkem kohvi kui kaks tassi, muidu võib peavalu muutuda hoopis hullemaks.

Mida teha päeval?

Akupunktuur. Kui mõjutada punkte randmel, mis on seotud kõhuga, võib iiveldus kohe üle minna, kinnitavad Hiina meditsiini asjatundjad. Pane nimetis-, keskmine ja neljas sõrm randmele nii, et nimetissõrm jääb randmevoldi keskele ja neljas sõrm peopesa põhja. Suru nüüd neljanda sõrme alla jäävat punkti 20-30 sekundit.

Hõõru kaenlaaluseid sidruniga. Sidrunimahl peaks takistama higistamist, aidates nii kehal vedelikku säilitada. Ülemäärane vedelikukadu aga põhjustab peavalu.

Joo kaneelitõmmist. Kaneel sisaldab kemikaale, mis aitavad võidelda puhituse ja isupuudusega, samuti iivelduse ja oksendamisega. Tõmmise valmistamiseks vala kaks teelusikatäit kaneeli üle keeva veega, lase jahtuda ja joo lonkshaaval.

Joo piparmünditeed. Piparmünditee on traditsiooniline vahend, mis aitab iivelduse ja oksendamise vastu. See tee suurendab sapitootmist sapipõies, lahustab seedesüsteemis rasvu ja parandab enesetunnet.

Joo spordijooki. Uuringute kohaselt kiirendavad isotoonilised spordijoogid pohmelli möödumist.

Külm kompress. Alkohol suurendab verevoolu ajju ja põhjustab tuikavat peavalu. Külm kompress pidurdab verevoolu ajju ja aitab peavalu leevendada.

Söö banaani. Banaanides on palju kaaliumi, mida kaotame alkoholi juues ja mille puudus aitab kaasa pohmeluse sümptomitele. Banaanid on ka süsivesikute allikas. Üks banaan tõstab veresuhkru taset ja leevendab iiveldust.

Mine jalutama. Liigutamine elavdab vereringet, aidates pohmelli sümptomitest vabaneda, sest paraneb maksa ja neerude verevarustus. See aga kiirendab mürkide väljutamist kehast.

Leba paremal küljel. See aitab magu maohappega uhta, vähendades iiveldustunnet.

Tagasi teki alla! Sellest on tõepoolest kasu. Alkohol segab mitmesuguseid unefaase. Just sellepärast oleme pohmellihommikul nii väsinud, isegi kui oleme pärast pidu päris kaua maganud.

Kõigepealt tuleks siiski üles tõusta, süüa ja juua, pidades silmas veresuhkru taseme tõstmist ja vedelikupuuduse leevendamist. Siis võiks teha väikese jalutuskäigu. Seejärel mine aga paariks tunniks tagasi teki alla. Alles nüüd saab keha korralikult välja puhata ja taastab oma jõu..

Ravi

Tavaliselt januneb teie keha täpselt selle järele, mida ta vajab. Allolev meetod kombineerib kõik need käepärased viited:

1. samm: alustage tabletist.
2. samm: suur klaas vett VÕI suur klaas apelsinimahla, kui teie kõht ei keera (kas täiendava suhkruga või ilma).
3. samm: suur šokolaaditükkidega küpsis või šokolaadiküpsis .
4. samm: Kaks ibuprofeeni (kui ülalnimetatud kriteeriumid on täidetud).
5. samm: pidage see hetk meeles.
6. samm: kahetsege.
7. samm: lülitage telefon välja ning minge tagasi voodisse.

Millest abi ei ole?

1. Joomise jätkamisest
2. Seksist