Ühe paljulapselise pere ema jagab mitmekordselt järgi proovitud nippe, mis on muutnud pika autosõidu tervele perele nauditavaks sündmuseks. Tema lapsed ootavad igasuvist välismaale sõitu tänu nendele trikkidele pikisilmi.

Paki erineva valdkonna riided erinevatesse suurtesse kottidesse. Ühte suurde reisikotti pane terve pere magamisriided, teise kotti kogu pere rannaasjad. Kolmandasse kotti paki kõik igapäevariided, neljandasse pesu jne. Niimoodi väldid iga kord suure reisikohvri segamini pööramist, kui lastest keegi endale midagi peale ajab või jälle midagi vajab.

Paki kõik riided ja asjad kokku 2-4 päeva enne reisi. Siis jõuad hoolikalt läbi mõelda, kas kõik vajalik on ikka kaasas ja saad vajadusel midagi lisada või ära võtta.

Tee igale lapsele eraldi meelelahutuskott, kuhu lisad erinevaid mänge, käevõrusid mida punuda, mõistatusi ja ristsõnu. Kui igal lapsel on midagi, millega tegeleda, ei lähe nad nii kiiresti omavahel tülli.

Kui teil on kodus piiratud ekraaniaeg, siis lae täis erinevad elektroonikavidinad ja muuda autosõidu ajaks oma karmid reeglid lõdvemaks. Lapsed, kes muidu ei saa telefonis olla ega Ipadis mängida, hindavad seda sinupoolset liigutust kindlasti kõrgelt.

Säti Ipad või telefon niimoodi, et kõik lapsed seda näevad, ja pane sealt käima mõni film. Garanteerid endale vähemalt tunniks ajaks rahu, mille jooksul abikaasaga omaette tähtsaid asju arutada.

Paki kaasa väga palju erinevaid snäkke, peamiselt tervislikke, kuid laste rõõmuks võid sinna peita ka mõned kommid. Snäkke valides veendu, et need ei kleepu ega pudise liiga hullult, muidu rikud pideva manitsemisega enda tuju ära ja loomulikult ka autot.

Kui teil on mõlemal abikaasaga autojuhiload, tehke vahepeal vahetust — üks tegeleb lastega ja teine sõidab. Siis ei teki ühel klaasistunud pilku teele vahtimisest ja teine saab puhata laste pidevatest nõudmistest ja küsimustest.

Võta kaasa suurtes kogustes prügikotte ja niiskeid salvrätikuid. Neid läheb alati vaja rohkem, kui sa suudad ette kujutada.

Kõige olulisem on säilitada positiivne tuju ja teha mingi aja tagant peatusi. Nii saab terve pere end liigutada ja ka lapsed ei muutu virilaks.

Allikas: Grace and Love blog