Erinevatel veebilehtedel on kenasti kirjas rehvide detailne info, täpsed mõõdud ning kõik muu, mida on vaja rehvide soetamisel teada. Rehvid toimetatakse koju kätte ning veebilehel saab kiirelt ja mugavalt broneerida ka rehvide paigalduse või hoolduse. Arveldada on võimalik pangaülekandega või kasutada liisingu võimalusi.

Pisut rehvide arenguloost

Ilmselt on kõik autojuhid teadlikud, et kõige populaarsemaks rehvitootjaks on Goodyear, kelle rehvid on suurepärased, hea kvaliteedi ning laitmatu mainega kogu maailmas. Esimene Goodyear’i tehas avati Ohios aastal 1898, mil valmistati jalgratta ja vankrirattaid ning pokkerižetoone. Ettevõte kasvas autode arenguga. Brändi nimi tuleneb ameeriklaselt Charles Goodyear’ilt, kes leiutas vulkaniseeritud kummi. Goodyear’i rehvid said populaarseks tänu lihtsale paigaldusele ja vähesele hooldusele ning 1926. aastaks oli Goodyear’ist saanud maailma suurim rehvide valmistaja. Hetkel on Goodyear maailma suurim rehvitootja, kes on esindatud kuuel mandril ja kelle aastane läbimüük ületab 15 miljardit dollarit.

Tänasel päeval näevad rehvid väliselt välja üsna sarnased — värvuselt mustad, küll pisut erineva turvisemustriga ning veidi erinevate paksustega. Esialgu olid rehvid värvuselt hoopis valged, kuna kummisulamisse kuulus tsinkoksiid, mis lisaks valgele värvile tagab ka suurepärase stabiilsuse. Kolmandal kümnendil tekkisid aga ka mustad rehvid, kuna tootmises hakati kasutama sütt. Suur areng toimus aga neljakümnendatel, mil võeti kasutusele kunstlik kumm. Siiani kasutati Lõuna-Ameerikast pärit kummi, mille transportimine oli kallis ning keeruline. Sünteetilise kummi soodsam hind ning hea kvaliteet õigustasid end koheselt.

Milliseid rehve kasutavad eestlased?

Kaup24 esindajate sõnul ostavad üha enam inimesi rehve just interneti vahendusel. Eestis on kõige populaarsemad Bridgestone’i rehvid, mis kuuluvad hinna poolest keskklassi ning millel on suurepärane hinna ning kvaliteedi suhe. Lisaks kasutatakse ka Continentali, Goodyear’i ning Michelini toodangut. Tutvu ka Sina e-poodide rehvivalikuga ning ära karda pöörduda täpsustavate küsimustega spetsialistide poole. Nii garanteerid endale suurepärase hinna ning kvaliteediga rehvid, millel on kõigele lisaks ka pikk eluiga.

Jaga
Kommentaarid