PRAE ASEMEL: Koorene hapukapsapirukas peekoni ja pohladega


Esmalt üsna rammusena tunduva piruka tasakaalustab porgandi ja kaerahelbene põhi.
Kõik retseptis nimetatud koostisosad saavad ahjus küpsedes väga heaadeks sõpradeks, mis serveerimisel koos aroomide ja ilusa näoga räägib enese eest.

Koorene hapukapsapirukas peekoni ja pohladega

Põhi: 1dl kaerahelbeid, 1dl jahu, 1dl riivitud porgandeid, 100g margariini, 1tl küpsetuspulbrit, 1tl soola

Täidis: hapukapsast, peekonit, pohlad, 2 dl rõõskakoort, 2 muna, ½ tl soola

Sega riivitud porgand kaerahelveste, pehme margariini ja eelnevalt soola ja küpsetuspulbriga segatud jahuga. Suru tainas ümmarguse 24cm läbimõõduga pirukavormi põhjale ja äärtele.

Pane pooleks tunniks külma. Pruunista peekon. Klopi lahti munad.

Sega hulka koor ja sool. Küpseta põhja 200 kraadises ahjus 15 min.

Laota küpsenud tainale kapsas, peekon, pohlad ja kalla peale muna-koore segu. Küpseta 180 kraadises ahjus veel 20 minutit.