Armastuse kingitus

Isegi kui sinu lapsepõlvekodus oldi armastuse näitamisega kitsi, tee see nüüd tasa ning kallista oma last. Tee seda sageli ja ära unusta ütlemast, et armastad teda. Alguses võib see tunduda imelik, kuid sa harjud. Armastust näidata ei ole kunagi hilja.

Peretraditsiooni kingitus

Olgu see pidulik õhtusöömaaeg kord nädalas või voodisse heitmise rituaal, traditsioonid ei pea olema suured. Aga neist sündiv hea on tohutu!

Distsipliini kingitus

Vanemaid käsutav laps kasvab üles enesekindlusetuna, mitte enesekindlana. Aita oma lapsel tugev olla — sea tema elu korda, see on ainult sinu võimuses.

Naeru kingitus

Õpeta oma laps naerma. Koguge nalju ja lugege neid üheskoos perele ette. Sõbrustage inimestega, kellel on huumorimeelt. OHT! ära sega huumorit sarkasmiga — see võib kokkuvõttes kellelegi haiget teha.

Osalemise kingitus
Tunne huvi oma lapse päeva ja tegemiste vastu. Osale kindlamalt tema elus. Koolitükkide õppimine on vaid pisku tema (kooli)elust.

Külalislahkuse kingitus
Kui laps jõuab teismelise ikka, tuleb sul mõnikord loobuda oma seltsielust ja olla kodus vaid selleks, et lapsele võiks sõbrad külla tulla. Püüa kujundada oma kodust ümbruskonna teismeliste keskus. Hangi majja palju toitu — ja nad tulevad iseenesest kohale!

Lootuse kingitus

Kõik lapsed vajavad lootust, aga eriti vajavad seda teismelised. Neile ei meeldi nende välimus, nende isik, sõbrad (või sõprade puudumine), nende õed-vennad ega vanemad. “Ma ei saa kunagi populaarseks! Mul ei ole kunagi sõpru!” on tavalised ahastused selles eas. Toeta neid ja hoiduge paanikast — sinu usk oma lapse võimetesse aitab ka temal neid uskuda ja loota, et iga asi tuleb omal ajal.

Täiskasvanud sõprade kingitus

Soosi lapse suhtlemist temast vanemate positiivset rolli kandvate inimestega, eriti ajal, mil ta on teismeline. Ja ära tunne end ohustatuna, kui su laps tahab rääkida kellegi teisega peal sinu. Ole tänulik, et tal on olemas usalduslik side.

Andestamise kingitus
Lapsed teavad, et vanemad ei ole ideaalsed. Aga nad ei otsigi perfektsust. Nad tahavad ema, kes oleks valmis ütlema: “Ma lasin viltu, anna andeks. Kas sa annad mulle andeks?”
Andestamine on perekonna kõige olulisem omadus. Kui lapsed näevad seda kodus, on neil lihtsam andestada ühel päeval oma abikaasale ja lastele.

Andestamine on ka suurepärane jõulusõnum — parim kink, mis me anda suudame.