Lastekaitsepäev - sissepääs Tallinna Botaanikaaeda on tasuta

1. juunil - lastekaitsepäeval on kõik üritused ja sissepääs Tallinna Botaanikaaeda TASUTA.

Üritusel osalevad lisaks TBA'le Eesti Punane Rist, UNICEF, Õpetajate Maja jpt.Päeva jooksul toimub rida üritusi nii suurtele kui ka väikestele. Päev algab 6.30 linnulaulu kuulamisega.

06.30 Linnulaulu kuulamine
10.00 Eesti Punase Risti Tallinna koolinoorte IV esmaabivõistluse avarivistus - palmimaja ees
10.30 Kaitseväeorkester alustab pidulikult päeva - palmimaja ees
11.00 Tervitused - T. Ninnas - Tallinna abilinnapea, A. Tamm - Lastekaitse Liidu juhataja, E. Kull- UNICEF president, T. Palu - UNICEF esindaja
11.30 Viktoriin "Kas kõrvits kasvab kõrvitsapuu ja melon melonipuu otsas?" - palmimajas
11.45 Rahvatantsuansambel "Pääsuke" - palmimaja ees
12.00 Hobuste etendus - "Lõhmuse" platsil
13.00 Õpetajate Maja Lasteteatri etendus "Tistou, roheliste sõrmedega poiss" - palmimaja konverentsisaalis
13.50 Hobuste etendus - "Lõhmuse" platsil
14.00 Murumängud ürgorus - kollektsioonide lühitutvustus ja otsimismäng lastele - algab "Lõhmuse" platsilt.
14.00 Punase Risti autasustamistseremoonia - palmimaja ees
14.45 Rahvatantsuansambel "Pääsuke" - palmimaja ees
15.00 "Põdrapoisi padrik", retk taimede juurde - algab palmimaja eest

Muud võimalused:

* Palmimajas on võimalik tutvuda taimse mikromaailmaga mikroskoobi abil.
* Palmimaja õppeklassis on avatud joonistustuba.
* "Lõhmuse" platsil on võimalik hobusega sõita kell 12.30 - 13.30.
* Kell 10.00 - 15.00 on võimalik kaasa elada Eesti Punase Risti Tallinna
koolinoorte IV esmaabivõistlustele, mis toimuvad botaanikaaia territooriumil tähistatud punktides.

ÜRITUS ON TASUTA.

Eesti Rahva Muuseum Tartus õpetab lapsi ketrama ja kuduma

Eesti Rahva Muuseum tähistab laupäeval lastekaitsepäeva suure lasteüritusega, kus saab nii kedrata ja kududa kui laevukesi ujutada ja sõbrapaela punuda.

Lastekaitsepäeva tähistamine algab laupäeval kell 13, kui giid Merje Kala räägib rehetoas laste töödest ja tegemistest vanasti. Samas saab maitsta karaskit ja leiba ning selga proovida vana-aja riideid, teatas ETAle Eesti Rahva Muuseum.

Tund hiljem kutsub kunstiõpetaja Külli Laikre kõiki joonistama ja töödest näitust koostama. Õhtul jutustavad, mängivad ja laulavad lastega Marietta Aardam, Terje Puistaja ja Merje Kala. Lisaks õpetab giid Jaanus Sillavere puukirjamist, näitustemajas õpetatakse seebimullitamist, restauraator Arvi Tragel valmistab ja ujutab koos lastega laevukesi ning Jaanus Sillavere õpetab tegema eesti mustrikirju. Veel joonistatakse asfaldile, mängitakse koos ja punutakse sõbrapaelu.

13:00 - Suur lastekaitsepäeva Kontsert Rocca al Mare Tivolis. Esinevad tantsutrupp MiniModus, Stuudio Väike Muusik, Claudia Sevtsenko ja Lehti Kostabi Flamencotantsu Stuudio, mustkunstnik Rocky Steif jt Kontsert toimub tivoli suures telgis ning on kõikidele tasuta!

Tallinna Keskraamatukogus

Seoses lastekaitsepäevaga korraldab Tallinna Keskraamatukogu käesoleval nädalal oma peamajas ja harukogudes erinevaid üritusi lastele.

Lastekaitsepäeval, 1. juunil, on Tallinna Keskraamatukogu peahoone (Estonia pst 8) tagahoovis avatud Meistrite Hoov. Hoovis pakutakse erinevaid võimalusi meisterdamiseks kogu perele. Kavas on pabernöörist lillede ja kartulitrükis linikute valmistamine, kipskujude maalimine, laastunukkude meisterdamine ning kaartide valmistamine.

Kõik tegevused toimuvad samaaegselt. Osavõtt ja materjalid on kõigile huvilistele tasuta. Lapsi juhendavad Tallinna koolide kunstiõpetajad ja vabakutselised kunstnikud.

Meistrite Hoov on avatud 12.00-16.00. Vihmase ilma korral toimub tegevus Tallinna Keskraamatukogu loengusaalis. Projekti korraldajateks on Tallinna Keskraamatukogu ja Eesti Raamatukoguhoidjate Ühing.

Lisaks toimuvad Tallinna Keskraamatukogu osakondades ja harukogudes mitmesugused üritused - konkursid, võistlusmängud, raamatute tutvustused. Rohkelt korraldatakse näitusi.

Kadrioru lossidaamid kutsuvad kommiussi otsima

Kadrioru lossidaamid ootavad lapsi homsel lastekaitsepäeval lossiaeda lilleaia mängudele, et imetleda keisrilossi väljastpoolt ja otsida kommipuu alt kommiussi.

Kui päike paistab, jalutatavad lossidaamid lastega vana keisrikoja lähiümbruses ja vaatavad, miks loss on eestpoolt kolme- ja tagantpoolt kahekorruseline ning kus asuvad peturõdud ja -aknad, teatas ETAle Kunstimuuseumi teabeosakond.

Lossidaamide pargikaart juhib lapsi võistu- ja ringmängudesse, magusaarmastus aga kommipuuni. Kommipuu all elab salapärane kommiuss, kes soovib suureks saada.

Lossidaamide soov on aga, et maailm oleks täis armastust ja iga hommik lapsele helge päeva algus. Sellele kaasa aitamiseks meisterdavad lossidaamid koos lastega "helge hommiku aknaid", mida saab koju kaasa viia.

Ilusa ilma puhul viiakse Väliskunsti Muuseumi hooaja viimane lasteprogramm läbi Kadrioru lossi aias, vihmase ilma puhul siseruumides.

Kui vihma sajab, jalutavad lossidaamid lastega Kadrioru lossi lühtrisäras saalides. Daamide lossikaart juhib lapsi ühe ime juurest teise juurde, mängust mängu ning lõpuks Lilleaia kommiaardeni.

Lilleaia mängudele oodatakse 5-11aastaseid lapsi, keda tuleb eelnevalt registreerida telefonil 6 066 400.

Kontsert Rocca al Mare Tivolis

MUUSIKATELEVISIOONIKANAL MUZ - TV EESTI KORRALDAB KOOSTÖÖS HAABERSTI LINNAOSA VALITSUSEGA 1. JUUNIL 2002 ROCCA AL MARE TIVOLIS LASTEKAITSEPÄEVALE PÜHENDATUD HEATEGEVUSKONTSERDI.

Lastekaitsepäevale pühendatud üritusi on läbi aegade olnud väga erinevate suunitlustega. Muz - TV Eesti korraldab Lastekaitsepäevale pühendatud kontserti juba kolmandat aastat. Eelmisel aastal toimus selline kontsert koostöös Pirita ja Lasnamäe Linnaosade Valitsustega Pirita rannas, klubi Flamingo territooriumil. Kutsutud oli ka erinevate lastekodule lapsed üle kogu Eestimaa. Lastekodude lastele jagati tasuta jäätist ning kompvekke.

Selle aasta 1. juunil toimub Lastekaitsepäeva kontsert-pidu PLACE Rocca al Mare Tivolis algusega kell 18:00. Ka seekord on kutsutute hulgas palju lapsi erinevatest lastekodudest, kes saavad tasuta KALEVi kompvekke, BALBIINO jäätist ja PEPSI karastusjooke.

Kontserdi raames astuvad laval üles EXIT, MAY DAY!, IDEAL POEPLE, INTRO, MARTZIPAN, RENATA jt. ESTMAN esitleb uut programmi "TOP MEN MODEL 2002" Paele selle viiakse läbi veel põnevaid konkursse, kus antakse hulgaliselt erinevaid auhindu. Avatud on ka kõik atraktsioonid.