Oksjonil osalevate kunstnike näol on tegemist paljude Eesti maalikunsti klassikutega. Maale ja graafikat saab soetada sellistelt autoritelt nagu Jüri Arrak, Olav Maran, Olev Subbi, Toomas Vint, Andres Tolts, Enn Põldroos, Rein Kelpman, Laurentsius, Ivi Arrak ja Rita Raave.

Oksjonil oma töödega osalev Jüri Arrak leiab, et heategevus on tänapäeva ühiskonnale omane väga positiivne nähtus ja kunstnik teab, et tema tegevusest on abi neil, kes seda vajavad. „Kuna inimesed pole oma võimetelt ja võimalustelt võrdsed, siis on loomulik, et edasijõudnud abistavad nõrgemaid nii vaimselt kui materiaalselt,“ sõnab Arrak.

Kunstnik Olav Maran, kes samuti oma töödega oksjonist osa võtab, on Jüri Arrakuga samal meelel. „Elu on mulle õpetanud, et üks suurimaid rõõme on kedagi aidata. Kui see võimalus on seotud uute inimeste sündimisega, kellest igaüks on kordumatu ime, siis on see rõõm eriline. Ja kui see võimalus avaneb lisaks veel piltide maalimise kaudu, mis on ka üpris meeldiv tegevus, siis olen selle võimaluse eest väga tänulik,“ lausub Maran.

Kunstioksjonilt saadud tulu annetatakse Pelgulinna sünnitusmajale, eesmärgiga osta vajalik seade — loote tsentraalse jälgimise süsteem.

Heategevuslik kunstioksjon „Aita alustada elu“ toimub 9. märtsil 2011.a. algusega kl 19.00 ning seda juhivad Laine Jänes ja Marko Reikop.

Täpsemat teavet oksjoni ja välja pandud tööde kohta leiab veebilehelt www.aitaalustadaelu.com