Esimene samm ilusate jalgadeni on vana naha eemaldamine. Kõigepealt võta jalgade leotuseks piisavalt suur kauss, vala sinna sooja vett ja leota jalgu vees umbes 10-15 minutit, et surnud nahk muutuks eemaldamiseks piisavalt pehmeks. Kui nahk on juba pehme (hakkab kortsu tõmbuma), siis eemalda vana nahk õrnade liigutustega pimsskivi või kannariivi abil.

Nipp! Tilguta vette umbes 10 tilka teepuuõli. Teepuuõli on antibakteriaalse toimega, ennetab ja leevendab põletikke. Jalavann teepuuõliga aitab ka jalaseene ja liigse higistamise vastu.

Teiseks tähtsaks protseduuriks on jalgade koorimine. Kõige parema tulemuse saavutamiseks tuleks koorijat kasutada jalgadel nende täispikkuses. Koorimine kiirendab vereringet, aitab vältida jalakarvade sissekasvamist ning eemaldab surnud naharakud. Kandadel ja päkkadel võib kasutada tugevamat koorijat, näiteks meresoola ja oliivõli segu. Säärte ja reite koorimisel tuleks kasutada pigem peeneteralisemat ja õrnemat koorijat, kodustest vahenditest sobib selleks väga hästi kohvipaks või (pruuni) suhkru segu paari lusikatäie oliivõliga (mille asemel võib soovi korral kasutada ka muid õlisid).

Kolmas ja mitte vähem tähtis samm on niisutamine. Võta üks rasvane jalakreem, võid kasutada ka kodus leiduvat kookos-, palmi- või shearasva või -õli. Kõige parem on neid protseduure teha õhtul, sest siis saab kreemi jätta mõjuma kogu ööks ja hommikul on jalad tunduvalt pehmemad. Kuna tooted imenduvad soojas palju kiiremini nahka siis kõige parem on jalad kreemi, õli või rasvaga kokku määrida, tõmmata jalga villased sokid ja minna magama.

Kui jalgadelt on surnud naharakud eemaldatud ja nahk niisutatud, siis ei tohi unustada ka küüsi. Kõigepealt tuleks eemaldada küünenahad. Küünenahku ei tohi kindlasti lõigata (põletike oht), vaid need tuleb õrnalt tagasi lükata või eemaldada. Selle jaoks müüakse poodides spetsiaalseid küünenaha õlisid, mis muudavad nahad pehmeks ja nende tagasilükkamine (apelsinipuu koorest) pulgaga või vatipulgaga on imelihtne, valutu ja pole vaja muretseda põletike pärast.

Et küüneplaat oleks sile ja värv püsiks kauem peal siis tuleks küünepind poleerviiliga siledaks poleerida. Pärast poleerviili kasutamist on läige võrdne läbipaistva lakiga. Lõika või viili küüned soovitavasse pikkusesse, pidades meeles, et viilides tehakse liigutusi vaid ühes suunas, mitte edasi-tagasi liigutades — see hoiab ära küünte lõhenemise.

Küüned kihistuvad? See tähendab, et küünte kihtide vahelt on kadunud niiskus. Arvatavasti on selle põhjuseks pidev või suurem kokkupuude keemiaga. Selle vältimiseks kasuta üks-kaks korda nädalas öösel küüntel niisutavat õli.

Kõige viimaseks sammuks ilusate jalgade nimel on lakkimine. Kuna küünelakk püsib varvastel kauem kui sõrmedel, siis tuleks lakkides kindlasti kasutada aluslakki, mis hoiab ära küünte värvumise küünelaki pigmentide mõjul ja pikendab värvi püsivust.

Küüned on kollased? Kollasuse eemaldamiseks küüntel kasuta sidrunimahla — hõõru küüsi sidruniviilu või -mahlaga. Aitab juhul, kui kollasus on tingitud näiteks lakist, mitte haigustest.

Et jalad näeksid alati ilusad välja, vaata  vähemalt kord kuus kindlasti oma küüsi ja varbavahesid, sest need on peamised kohad, kuhu seen tekib. Seene vältimiseks kasuta kindlasti pärast ujulates ja ühiskasutavates duširuumides käimist desinfitseerivat vahendit.