1. Puuduta

Paljudele täiskasvanutele ei meeldi kallistamine, mõnele on probleemiks isegi käe surumine või õlale patsutamine. Muidugi ei ole väga meeldiv, kui sulle kargab bussipeatuses kaela mingi võõras ja üsna hirmuäratav tüüp, aga tuleta nüüd meelde, millal sa viimati oma parimat sõbrannat kallistasid? Või kallimal jalutuskäigu ajal käest kinni võtsid?

2. Näita oma rõõmu

Muidugi on tore, kui su õde kingib sulle kinopiletid, aga veel palju ägedam oleks, kui sa selle peale käsi plaksutaksid, üles-alla hüppaksid ja rõõmust kiljuksid. Jagatud rõõm on topeltrõõm, ära karda inimestele näidata, kui nad on sulle heameelt valmistanud.

3. Plaksuta iseendale

Kui saad hakkama millegagi, mille üle on nii sul endal kui ka teistel põhjust uhkust tunda, naudi seda hetke ja kiida end aplausiga. Lapsed teevad seda iga päev, sest nad õpivad iga päev midagi uut ja nad oskavad selle üle rõõmu tunda. 

4. Küsi küsimusi

Miks? Kuidas? Kes? Millal? Kuhu? Miks? Miks? Miks? Lapsed ei pelga küsimusi esitada, kui neile midagi arusaamatuks jääb. Küsimused võivad olla küll naiivsed, piinlikud ja mõnikord ka tüütud, aga kui nad ei uuri, ei saa nad ka kunagi teada. Nii et järgmine kord, kui sa tõesti ei saa aru, millest jutt käib, tee häält. Tõenäoliselt ei ole sa ainuke, kes parasjagu pead murrab.

5. Ole aus

Mõnikord teeb tõde haiget, kuid lapsed, kes on nii süütud ja kellel on nii vähe kogemusi, kas ei tea seda või ei oska sellele tähelepanu pöörata. Kuid 90% arusaamatustest saaks ära hoida, kui täiskasvanud julgeksid sama avameelsed olla.

6. Kuula õpetusi

Lapsed kuulevad päev läb käsklusi "palun tee seda" või "ära seda küll tee" ning nad aktsepteerivad seda (vähemalt enamjaolt). Sest nad tõesti tahavad teada, kuidas jalanõusid õigesti jalga pannakse. Kuula sinagi, targematel võib mõnikord õigus olla. 

7. Naudi hetke

Kui olete kahekesi sa oled lubanud lapsega mängida, unusta ära oma telefon, arvuti ja telekas, mis siis, et sealt tuleb parasjagu tähtis seebiseriaal. Kodus olles ei pea sa muretsema ka selle pärast, mida laps või keegi teine sinust arvab, tuleta meelde kõik lapsepõlvemängud ja mängi ennastunustavalt. See on lahe!

Head lugejad, jagage kogemusi, mida on teie lapsed teile õpetanud?

Allikas: RedBook