Kas ma peaks oma peakest murdma vaktsiinide ohtlikkuse pärast, kui mu täiskasvanud laps pole 18eluaasta jooksul kordagi haige olnud? Ei peaks. Meie ei tea oma peres, mis asi on antibiootikum või retseptirohud. Hea tervise retsept on meie peres igapäevane lihatoit ja värske õhk ehk hoiame hemoglobiini taset kõrgel.

On kurb, et vaktsineerimise vastased ei adu, et nende lapsed on terved minu ja nende laste kulul, kes kõik vaktsineeritud. Kuidas muidu on mumpsi ja leetrite (ja kõik mis haigustega veel) ühele poole saadud? Või mõtleb mõni „puukallistaja“ (nagu Päevaleht tabavalt nimetas), et haigus läks ise minema? Ei. See on lausvaktsineerimise tulemus ning mage on kuulata vaktsineerimise vastaste kaebeid selle ohtlikkusest. Tahaks neilt hoopis küsida, et kas keegi on neist näinud mõnda mumpsihaiget last? Jah, mina lapsepõlves nägin, 80ndatel. Kahjuks lõi mumps tüsistusena poisi munanditesse ning tema jäi sigimatuks. Või on veel mõni mõistlik vastuväide vaktsineerimisele?

Mina puukallistajate asemel oleksin õige kuss ja tänaksin saatust, et olen tänu kavalusele pääsenud oma lapse vaktsineerimisest… Aga ei. Selle asemel nad karjuvad üle ilma, et vaktsiin on ohtlik! Taovad rusikatega vastu rinda ja spämmivad suvaliste linkidega, et vaat, vaktsineerimine põhjustab autismi, hüperaktiivsust ja tont teab mis veel. Aga olete ikka kindel? Aga kes ütles? Mõni arst? Ei, tõenäoliselt keskharidusega valgustuse saanud trammijuht või mõni muu, kes arstiteadusest nii kaugel nagu kuu maast. Seega — miks peaks ma uskuma kellegi „kootud seeliku“ juttu, kui mulle ütleb 13 aastat ülikoolis õppinud arst, et vaktsineerimine ei ole kahjulik.

Kas arst soovitaks beebile eluks mittesobilikku vaktsiini? Kas soovitaks? Tõenäoliselt, ma ise vaikselt mõtlen, on mitte- vaktsineerijate taga huvigrupp, kes tahaks nende last pärast kalli raha eest mumpsist/leetritest/sarlakitest terveks ravida. On mage, et meie seas on emasid, kelle ülim soov on see, et tuleks tagasi koledad haigused, mille tagajärjel võivad lapsed surra. Mõelge sellele, puukallistajad.

Kolme lapse ema Sille