Täiskuu toob pinnale alateadvuses peituvad tunded, emotsioonid ja instinktid. Mitte kõik ei tule alateadvuse pinnale kerkimisega kergesti toime,iInimesed on sel ajal tundlikumad ja käituvad „imelikumalt”. Täiskuu ajal tõusevad näiteks kuritegude arv ja kõnekeskuste kummaliste kõnede hulk. Suurel osal naistest on täiskuu eredama valguse mõjul meie ajule „päevad” ja ka lapsi sünnib rohkem.

Täiskuu on parim aeg mediteerimiseks ja alateadvuse puhastamiseks. Selleks sobivad paljud meditatsioonid, aga proovida võib näiteks Siri Gaitri mantrat Snatam Kauri esituses, lauldes kaasa:

Mantra sõnad: RA MA DA SA SA SE SO HANG

Ra Ma Da Sa mantra suurendab meie võimeid teisi tervendada ning läbi teiste tervendamise terveneme ka ise. Mantra on gurmuki keeles, autoriks on kundalini jooga õpetaja joogi Bhajan. Joogi Bhajani sõnade järgi on Ra Ma Da Sa üks võimsamaid tervendavate omadustega mantraid meie planeedil. Mediteerimiseks istu rätsepistes või toolil, peod põlvedel, käed lõdvestunult ja selg täiesti sirge. Samuti püüa hoida sirgena kaela, tõmmates lõua kurgule natuke lähemale, samal ajal kallutamata pead ette. Silmad on suletud ja silmade fookus on keskendunud kulmudevahelisse punkti ehk kolmandasse silma.

Mantra tähendus on küll ka oluline, kuid peamine tähtsus on on gurmuki keele harmoonilisel helivibratsioonil, mis mõjub nii kuulates kui eriti kaasa lauldes harmoniseerivalt ja tervendavalt. Mantra tähendus:

Ra — Päike
Ma — Kuu
Da — Maa
Sa — lõpmatus
Se - lõpmatuse täielikkus
So hang — mina olen siin

Joogafestivalil toimub spetsiaalne mantrate töötuba 22. juulil kell 14-15.30 Haapsalu kultuurikeskuses http://www.joogafestival.ee/programm/tootoad/kirtanite-ja-mantrate-laulmine/ Mantrate koos laulmine mõjub eriti võimsalt.