1. Ei taha haigeks jääda?
Isegi kõige võimsam antibiootikum on võimetu külmetuse süüdlase, viiruse ees. Ainuke tõsiseltvõetav ja toimiv vahend võitluses talvise rünnaku vastu on teie isiklik immuunsüsteem. See vajab aga kindlasti mõningast toetust. Ja siin tulebki appi tänasel päeval tuntud kõige efektiivsem abiline  — küüslauk. Piisab kui tarbite 1-2 küünt päevas.

2. Jäite siiski haigeks?
Küüslaugu aurud on võimelised tapma mikroobe ja viiruseid 20 cm raadiuses — nii et seda võib lihtsalt sisse hingata. Lisaks omab küüslauk laia tegevusspektrit — hävitab kõik haigusttekitavad bakterid ning ei mõju toksiliselt organismile.

Kuidas ennast aidata? Hakkige 3-4 küüslauguküünt ning valage üle klaasi piimaga. Laske segul kaks korda keema tõusta. Seejärel kurnake piim läbi sõela (võib lisada võid ja mett) ning jooge kuumalt väikeste sõõmudega. Segu on tõhus vahend haigusest jagu saamiseks, samuti ka kopsupõletiku ja kaua kestnud köha raviks (juua 3-4 korda päevas).

3. Soovite vormis olla?
Küüslauk on üks parimaid polüvitamiinide komplekse. Ja mis kõige tähtsam — looduslik kompleks, sisaldades praktiliselt kõiki vitamiine ja mikroelemente, sealhulgas ka haruldasi. Näiteks on küüslauk üks vähestest taimedest, mis sisaldab väävlit, millel on tähtis osa ainevahetuse protsessis. Samuti leidub seal germaaniumit. Viimasele panevad õpetlased suuri lootusi raskes võitluses mitmesuguste kasvajatega. 1-2 küünt päevas oleks sobilik.

4. Pole õnne elus?
Kui regulaarselt küüslauku tarvitada, tuleb tagasi elujanu, paranevad tegelikkuse tajumine, tõõvõime ning organismi üldine toonus. Küüslauk sisaldab ka alliksiini (mida rohkem küüslauku muljuda või lõigata, seda rohkem seda eraldub) — ehk ühendit, mis mitte ainult ei kaitse organismi vähi eest, vaid kindlustab ka tugevdatud vastupanu stressile.

5. Pobleemid veenidega?
Küüslaugus sisalduv adenosiin normaliseerib trombotsüütide hulka veres ning takistab vere hüübimist. Rasestumisvastaste tablettide tarvitamisel (need suurendavad trombi ohtu) või halbade veenide puhul (varikoos, tromboflebiit, hemorroidid) võiks kasutada järgnevat retsepti. Purustatud küüslauk (250 g) valada üle meega (350 g), segada ning asetada nädalaks ajaks pimedasse kohta. Võtta supilusikatäis kolm korda päevas pool tundi enne sööki. Kuuri kestvus — 1,5 kuud.

6. Organism vajab “suurpuhastust”?
Jaapani teadlased tõestasid, et vaid 1 küüs küüslauku on võimeline organismist välja viima soliidsel hulgal kadmiumi, elavhõbedat ja seatina. Peale selle takistab küüslauk ateroskleroosi arenemist ning puhastab veresooned juba olemasolevatest ladestustest. Kasutades kolme kuu jooksul küüslauku, võib alandada kolesteroolinaastude hulka 12-20% võrra.

7. On tarvis innustust?
Varustades ajurakke intensiivseks tööks vajalike ainetega, aktiviseerib küüslauk mõttetegevust, soodustab loometegevuse ning tähelepanuvõime kasvu. Kui küüslaugule oma toiduratsioonis aukoht anda, siis paraneb tunduvalt ka mälu. Efekt saavutatakse ajuveresoonte “puhastamise” arvel.

8. Tahaks ilusat näonahka?
Küüslauk suurendab hemoglobiini hulka veres, parandab kapillaarset vereringet ning viib kudedest välja toksiinid. Tulemuseks — puhtam ja tervem nahk.

Üks puhastatud küüslauk valada üle klaasitäie piirituseveiniga ning keeta nõrgal tulel 30 minutit. Tõmmis jahutada, kurnata ning panna pimedasse seisma. Kuuriga alustada kuu loomise ajal — 1 teelusikatäis kolm korda päevas. Kuuri kestvus — 3-4 päeva. Efekti kinnistamiseks segada 50 g küüslauku 3 sidruni mahlaga ning juua hommikuti 1 teelusikatäis klaasi vee kohta.

9. Unistate igavesest noorusest?
Küüslaugu antioksüdantne toime säilitab kudede elastsuse, parandab ainevahetust ning pidurdab kudede vananemisprotsesse. Seda teatakse juba iidsetest aegadest alates. Ühes mahajäetud tiibeti kloostris avastati tõeline “nooruse eliksiiri” retsept: riivitud küüslaugust ja piiritusest valmistatakse ekstrakt, sellele lisatakse mett ning taruvaiku. Tõmmist tarvitatakse teatud kindla skeemi järgi. See vahend on võimeline viima inimese bioloogilise kella 5-15 aastat tagasi.

10. Tahaksite alla võtta?
Küüslaugul on imeline omadus hoida kauem täiskõhu tunnet. Samuti vähendab see magusaisu põletades samal ajal suhkrut. Muide, küüslauk on efektiivne ka juhul, kui on soov suitsetamine maha jätta, kuid kardetakse kaalus juurde võtta.