Praktiliselt kõik maja ruumid on piklikud, muljet süvendavad veelgi pikk ja kitsas vannituba, trepp ning esimese ja teise korruse koridorid. Piklike vormide hajutamiseks otsustasime panna rõhu paarilisusele ja sümmeetriale.  Peaaegu kogu majas olev mööbel, alustades siseustest ning lõpetades vannitoa ja telerikapiga, on valmistatud meie eskiiside järgi.

Projekti järgi moodustavad köök ja elutuba ühtse ruumi. Algselt oli köögiks mõeldud ruum väike, mistõttu otsustasime kaotada akna, et paigutada sinna mõnevõrra pikem köögimööbel kui varem oleks mahtunud. Köögi-elutoa kujunduslahenduse lähtepunktiks sai ilmekas laelamp, mis hakkas tellijale meeldima veel ammu enne maja ostmist. Selle järgi sai valitud ka köögimööbel.

Kuna ruum oli pisike, otsustasime kasutada võimalikult  vähe erinevaid materjale, mistõttu tegime elutuppa samadest puiduliikidest valmistatud sisseehitatud mööbli. Kõige raskem ülesanne seisis alles ees: paigutada ruumi kamin nii, et säiliks kompositsiooni kese – TV sein ja toa arhitektuur. Art Deco stiiliga sobib väga hästi sümmeetria, seepärast valisime vertikaalse kaminasüdamiku kõrgusega 1,6 meetrit, mille peegelduseks sai teisele poole paigutatud sissehitatud puhvetkapp. Nende vahele sobis ideaalselt eriprojekti järgi valminud nahkpaneelide ja mosaiikviimistlusega teleriraam. Raami alumine osa toimib nii, et kodukino kasutamisel liiguvad avatavad kapiuksed kappi sisse ja ei sega käimist.
Tellija poolt valitud laelamp oli väga pretensioonikas, seega pidi loobuma saali keskvalgustusest, mille asemel kasutasime perimeetrisse paigutatud halogeenlampe. Seina- ja põrandalambid valisime laelambiga samast kollektsioonist. Värvi ja faktuuri lisab toale pehme nurgadiivan. Range üldpildi muudab mahedamaks mugav sebramustriga tugitool.

Kuna maja asub keset männimetsa Läänemere ääres, ei saa seda pidada väga päikeseküllaseks. Eriti vähe valgust jõuab vannituppa, mistõttu värvisime vannitoa lumivalgeks. Mõnusat kontrasti annab ruumile roosidega mosaiikpannoo Bisazza, mille järgi valisime maksimaalse suurusega „suhkrused“ marmorsambad. Meie eskiiside järgi valmistatud värviküllane mööbel muudab vannitoa päikseliseks ja soojaks.

Külalistetuppa valisime nn „magusad“ soojad toonid: beež, vanill, šokolaad ja natuke kakaod. Külmade sirelitoonide lisamisega ansamblisse saime kokkuvõtteks huvitava „Sefiiritoa“. Vanillikarva läikiv rangete sirgete liinidega mööbel töötab kontrastina ja ei lase toal mõjuda liiga läägena. Pikitriipudega pabertapeet ja kipsist laekarniis kehastavad puhast Art Deco stiili, milles on kujundatud kogu ridaelamu. Sametiga kaetud aimatava klassikalise kujuga sirelililla diivan muudab toa soojaks ja hubaseks. Kokkuvõtteks on saavutatud sõbralik ja rahulik keskkond. Laelamp a la „Alice Imedemaal“ süvendab pehmet lõõgastavat muljet veelgi ja viib mõtted muinasjuturadadele uitama.

Magamistuba on kujundatud mõnusates rahulikes meretoonides. Kardinate sügav dominantne tumesinine harmoneerub naturaalsest siidist õrnsiniste seinapaneelidega. SMANIA voodipäis on kaetud liivakarva nahaga ning eksklusiivse liidestusega pähklispoon annab magamistoale omapärase lõpetatud kuju.

Autorid:
sisekujundajad Tatiana Bobchinskaya ja  Irina Kanarjova
Wax Design www.wax.ee

Fotod: Anton Lukinski